Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Evo kako je HP riješio problem zapošljavanja studenata

Studenti više neće moći činiti više od 20posto radne snage, a ideja je spustiti granicu na 10%. Putem ovih mehanizama, HP želi omogućiti da studenti borave u kineskim tvornicama koliko njima odgovara, i na područjima rada koji će pridonijeti kvaliteti njihovog obrazovanja

Studenti više neće moći činiti više od 20posto radne snage, a ideja je spustiti granicu na 10%. Putem ovih mehanizama, HP želi omogućiti da studenti borave u kineskim tvornicama koliko njima odgovara, i na područjima rada koji će pridonijeti kvaliteti njihovog obrazovanja

Mnogo puta do sada se pisalo o lošim radnim uvjetima koji prevladavaju u brojnim kineskim tvornicama koje se bave proizvodnjom komponenata za brojne napredne elektroničke uređaje. Kada kažemo „loši uvjeti“, mislimo na neadekvatne higijenske uvjete, male dnevnice, neplaćen prekovremeni rad te posebice na zapošljavanje osoba koje se još obrazuju.

U vezi zadnje kategorije digla se u medijima cijela hajka (posebice oko maloljetnih osoba), a velike kompanije kako bi zaštitile svoj ugled, odlučile su reagirati. Prvo je to učinio Apple koji je zatražio od svojih dobavljača komponenata listu studenata koji se zapošljavanju, a sada je reagirao i HP, samo mnogo oštrije, javlja zimo.co.

Čelnici jednog od najvećih proizvođača PC-a zatražili su da sav studentski rad bude isključivo volonterski i da studenti mogu otići s posla kad god požele. Također, na njih se ni na koji način ne smije vršiti neki oblik represije, a kompanija je nužna realizirati adekvatan sustav žalbi.

Pošto su se mnogi studenti požalili kako rad u tvornici nema veze s njihovim područjem studija, HP je također zatražio da studenti mogu volontirati isključivo ako im takav rad omogućuje stjecanje vještina nužnih za struku za koju se obrazuju.

Vrijedi još spomenuti kako studenti više neće moći činiti više od 20% radne snage, a ideja je spustiti granicu na 10%. Putem ovih mehanizama, HP želi omogućiti da studenti borave u kineskim tvornicama koliko njima odgovara, i na područjima rada koji će pridonijeti kvaliteti njihovog obrazovanja, bez mogućnosti iskorištavanja takve jeftine radne snage.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U organizaciji Volonterskog centra Zagreb jučer je održana 5. Nacionalna konferenciju o volontiranju zaposlenika s glavnom temom 'Doprinos zajednici kroz društveno odgovorno poslovanje'.

DOP

Hrvatski Telekom daje podršku mladim volonterima i predstavlja novu platformu #WhatWeValue.

Ekonomija

Analitička kompanija Canalys objavila je preliminarne rezultate za posljednji prošlogodišnji kvartal za tržište pametnih telefona.

DOP

Svi zaposlenici Kauflanda koji sudjeluju u akciji za dobrobit zajednice dobivaju plaćeni slobodan dan i zahvalnicu za svoj posebni angažman.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.