Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

Projekt korporativnog volontiranja u Hrvatskoj

Korporativno volontiranje ili volontiranje zaposlenika postaje odraz društvene odgovornosti svakog poduzeća i sve se više poduzeća u Europi i šire odlučuje za programe korporativnog volontiranja.

Danas u svijetu postoji sve više očekivanja od poduzeća da pozitivno utječu na lokalne zajednice u kojima djeluju. Korporativno volontiranje ili volontiranje zaposlenika postaje odraz društvene odgovornosti svakog poduzeća i sve se više poduzeća u Europi i šire odlučuje za programe korporativnog volontiranja.

Programi korporativnog volontiranja moćan su alat za poticanje sretnijeg i zdravijeg radnog okruženja i napretka lokalne zajednice.

Uz korporativno volontiranje do uspjeha poduzeća

Uspješna poduzeća danas ne mogu opstati bez međusektorske suradnje, razumijevanja novih globalnih, društvenih, ekonomskih i okolišnih izazova.

Sve je veći broj poduzeća koji javnosti prezentira brojke koje doniraju kako bi doprinijeli razvoju lokalnih sredina, a Vlada RH također potiče korporativne donacije time što je porezno olakšala donacije.

Programi volontiranja za zaposlenike do rješavanja potreba lokalne zajednice

Programi volontiranja za zaposlenike ulaganje su u odgovornost i aktivno građanstvo, a uz njegovu kvalitetnu provedbu mogu pridonijeti izgradnji cjelovitijeg i stabilnijeg društva i razvoju novih i inovativnih pristupa rješavanja problema lokalne zajednice.

Istovremeno, lokalnim zajednicama i organizacijama civilnog društva (OCD) manjka znanja i sredstava kako bi uspostavili kontakte s društveno odgovornim poduzećima. Nedostatak, odnosno problem OCD-a, jest nepostojanje održivog sustava ulaganja u OCD koji izravno utječe na razvoj i, najvažnije, rješavanje problema lokalne zajednice. Građanima i lokalnim zajednicama potrebne su aktivnosti za umrežavanje s poslovnim sektorom i razumijevanje njihovih problema i potreba. Upravo je zato Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP) pokrenuo projekt-platformu korporativnog volontiranja „Naš grad“ u cilju umrežavanja društveno odgovornih poduzeća i lokalne zajednice.

Kroz projekt se razvija program korporativnog volontiranja

Projekt „Odgovor na krizu – osnaži lokalno“ ima za cilj razviti program korporativnog volontiranja pod nazivom „Naš Grad“ kojim bi se potaknuo i organizirao poslovni sektor Republike Hrvatske na volonterstvo u lokalnoj zajednici.

Registrirajte Vaše poduzeće za akcije korporativnog volontiranja koje se organiziraju tijekom cijele godine!

Registrirajte svoje poduzeće putem ove poveznice i pridružite se poslovnom sektoru koji gradove diljem Hrvatske pretvaraju u bolje mjesto za život.

Svi zaposlenici-volonteri koji sudjeluju u programu korporativnog volontiranja „Naš grad“ dobit će potvrde o sudjelovanju u akciji korporativnog volontiranja čime mogu mjeriti svoj pozitivni društveni učinak.

Nositelj projekta je Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP) uz partnere Veleučilište RRIF i Klaster Lika Destination.

Email: [email protected]
Projekt "Odgovor na krizu - osnaži lokalno! (OKOL)" UP.04.2.1.11.0264 sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija o EU fondovima dostupno je na sljedećim poveznicama: http://www.esf.hr/ i https://lnkd.in/diy2eXQ9.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.