Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Facebook ponovno mijenja postavke na svojoj društvenoj mreži

Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Nakon skandala s Cambridge Analyticom iz Facebooka su odlučili pojednostavniti opcije vezane uz privatnost i sigurnost kako bi korisnicima na jednom mjestu i jednostavno omogućili upravljanje najvažnijim opcijama, prenosi Zimo.hr. Nije prošlo previše vremena, a Zuckerbergova kompanija ponovno je najavila promjene oko postavki i pojedinih kategorijama na mobilnim uređajima.

Nova promjena postavki trebala bi olakšati navigaciju opcijama korisnicima najpopularnije društvene mreže na svijetu, no nisu svi zadovoljni s promjenama te neki smatraju da su sada samo zakomplicirali stvari. Naime, s ovim promjenama nestaju posebne kategorije poput Sigurnosti, Privatnosti, Postavke novosti i druge, a uvode se opcije poput Račun, Preferencije, Vaše informacije itd. Zanimljivo, s promjenama nestaju i kratki opisi kategorija koji su trenutačno dostupni i s kojim je objašnjeno na što se koja opcija konkretno odnosi.

Alp se pitate zašto Facebook mijenja postavke i opcije, odgovor je prilično zanimljiv te je najbolje prenijeti cijeli citat s njihove korporativne stranice: Zato smo reducirali broj kategorija i preimenovali ih kako bi bile više u skladu s mentalnim modelima ljudi. Eto, lijepo je znati da u Facebooku razmišljaju o mentalnim modelima svojih korisnika, što god da to značilo.

Dok se neće svi složiti je li riječ o pozitivnim ili negativnim promjenama, ono što će svi pohvaliti jest nova opcija brze provjere privatnosti. Naime, pri vrhu postavki sada se pojavljuje opcija “privacy checkup” koja omogućava da brzo i jednostavno pregledate i promijeniti najvažnije opcije koje se tiču privatnosti na Facebooku.

Više informacija o svim promjenama i novitetima provjerite na stranicama Facebooka.

Pročitajte još:

Edukacija

Nepoštivanje strogih pravila ove društvene mreže može vas dovesti u probleme - potpunu blokadu ili ograničenje poslovnog računa.

Komunikacija

Biti javna osoba ima svojih prednosti, uključujući i status na društvenim mrežama gdje njihove objave nisu pod paskom moderatora, no to će uskoro prestati...

Izdvojeno

Od početka godine Facebook testira još jednu veliku novinu – Explore Feed

Komunikacija

Iako smo tek zakoračili u 2017. godinu, pravo je vrijeme da promotrimo trendove koje će nam ona donijeti. I dok se prije par godina...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.