Facebook predstavio video chat za svojih 750 milijuna korisnika – službeno!

Facebook predstavio video chat za svojih 750 milijuna korisnika – službeno!

Mark Zuckerberg objavio je danas u Palo Altu kako Facebookovi korisnici od sada mogu uživati i u video chatu. Potvrdio je i kako vodeća društvena mreža trenutno broji 750 milijuna korisnika. Veliki pobjednik ovog projekta je i Microsoft, odnosno Skype, koji sada dobiva 750 milijuna Facebookovih korisnika.

Googleova ideja bila je omogućiti korisnicima da unutar klasičnog chatanja koriste i video. Da bismo to radili ipak ne moramo prijeći na Google Plus. Facebookov video chat vrlo je jednostavan za korištenje. Nije potrebno na računalu imati instaliran Skypeov softver. Dovoljno je preuzeti jedan plug-in za što je potrebno svega nekoliko sekundi. Prijatelja na video chat možete pozvati klikom na ikonu kamere unutar chata, ili na njegovu profilu. Ukoliko prijatelj nije dostupan za video chat, možete mu ostaviti video poruku.

Trenutno možemo razgovarati samo s jednom osobom, no vjerujemo kako će se i grupni video chat ubrzo pojaviti, obzirom da Google Plus tu mogućnost već ima.

Novost je i grupni chat, pomoću kojeg ćemo jednostavno komunicirati s više osoba istovremeno.

Zuckerberg je na konferenciji istaknuo aktivnost korisnika kada je riječ o grupama. Čak njih 50 posto koristi ih, a u prosjeku grupa okuplja sedam osoba, uglavnom s nekim zajedničkim interesom.

Isprobajte video chat ovdje.

Podijeli

Odgovori

Top