Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Filmski biznis – pet holivudskih filmova uprihodili više od 4 mlrd. dolara

Formula uspjeha u filmskoj industriji bili su – animirani filmovi. Čak 4 od 10 naj uspješnijih filmova ove godine po zaradi na kino blagajnama bili su animirani. Očito je recesijska godina malo promjenila želje potrošaća i pogodovala zanimljivim i veselim temama za filmske priče. Donosimo pregled Hollywood-ske zarade:

Formula uspjeha u filmskoj industriji bili su - animirani filmovi. Čak 4 od 10 naj uspješnijih filmova ove godine po zaradi na kino blagajnama bili su animirani. Očito je recesijska godina malo promjenila želje potrošaća i pogodovala zanimljivim i veselim temama za filmske priče. Donosimo pregled Hollywood-ske zarade:

1. Toy Story 3

Ne samo da je Toy Story 3 najuspješniji film u 2010. godini, nego je to također bio jedan od najbolje ocijenjenih filmova godine.

Zarada: 1,06 milijardi $

2. Alice in Wonderland

Disneyev drugi studijski filma sa zaradom od preko 1 milijarde $ u jednoj godini. Alice je zaradio 67% svojih prihoda izvan SAD-a

Zarada: 1,02 milijardi $

3. Harry Potter and Deathly Hallows

Sedmi Harry Potter film je na putu da bude jedan od serijala filmova s najvećom zaradom. U samo šest tjedana, već je uprihodio 831 milijuna dolara.

4. Inception

Film redateljA Christophera Nolana je bio toliko kompliciran da ga publika možda nije najbolje shvatila. Jedini je to film na ovom popisu koji nije animirani, nastavak ili remake.

Zarada: 825 milijuna $

5. Shrek forever after

Shrek nije baš toliko oduševio svoje vlasnike zaradom od nastavka Forever After. Budući da je to bio prvi Shrek film u 3-D verziji, očekivalo se da će zaraditi više, ali na globalnoj razini to je tek treći najuspješniji Shrek film.

Zarada: 737 milijuna $

Napisao

Pročitajte još:

Izdvojeno

Savjeti o poslovanju u vremenu krize su traženiji no ikad. Za pomoć se možete obratiti brojnim konzultantskim tvrtkama i ekspertima, no djelić mudrosti možemo...

Lifestyle

Prva večer Krafteraja je iza nas, a samo nekoliko dana dijeli nas od druge večeri koja će se održati 16. prosinca u Booze and...

Novosti

'.Mall of the World' će biti povezan trgovačkim ulicama.

Novosti

Facebook je bio u fokusu javnosti cijele ove godine, a iduća bi trebala biti još zanimljivija, piše poslovni.hr.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.