Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Fina zaprimila 3.951 zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe

Ti su dužnici prijavili obveze u iznosu od 36,7 milijardi kuna, a ukupno zapošljavaju 30.811 ljudi

Ti su dužnici prijavili obveze u iznosu od 36,7 milijardi kuna, a ukupno zapošljavaju 30.811 ljudi

Financijska agencija (Fina) do kraja prošlog tjedna zaprimila je ukupno 3.951 zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe, ti su dužnici prijavili obveze u iznosu od 36,7 milijardi kuna, a ukupno zapošljavaju 30.811 ljudi.

Ti su najnoviji podaci o predstečajnim nagodbama kao i podaci o provedbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom izneseni danas u Ministarstvu financija.

Od ukupnog broja zahtjeva za pokretanjem predstečajnih nagodbi nagodbenim vijećima dosad su dodijeljena 1.842 predmeta od čega je otvoreno 588 postupaka, a u preostalima je zatražena dopuna dokumentacije.

Odbijen je 2.001 predmet jer u roku nije dostavljena dopunjena dokumentacija, a na zahtjev dužnika obustavljena su 74 predmeta.

Podaci Ministarstva po djelatnostima, za tvrtke s dugovanjima većim od 10 milijuna kuna, pokazuju da su najveći iznos obveza prijavili građevinari (8,6 milijardi kuna), prerađivačka industrija (gotovo 8,1 milijardu kuna), trgovina (4,1 milijardu kuna), a slijede tvrtke iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (3,9 milijardi kuna) i stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti (3,1 milijarda kuna).

Među tvrtkama najveći su dužnici dvije članice Dioki grupe – Dina i Dioki s ukupno oko 2,1 milijardu kuna, slijede Dalekovod s gotovo 1,6 milijardi kuna, Hoteli Novi 1,5 milijardi kuna, Nexe grupa 1,3 milijarde, a još su dvije tvrtke prijavile više od milijardu kuna dugovanja Optima Telekom i Konstruktor-inženjering.

Prema iznesenim podacima u Ministarstvu financija, do početka ovog tjedna u sustav fiskalizacije ušlo je ukupno 44.199 obveznika.

Inspektori Porezne uprave su od početka godine do 22. travnja obavili ukupno 13.092 nadzora u primjeni Zakona, a utvrdili su 657 nepravilnosti koje se uglavnom odnose na ugostitelje.

Dio obveznika otklonio je nepravilnosti, ali njih 192 nije pa im je zabranjen daljnji rad, odnosno zapečaćeni prostori, a među njima su uglavnom ugostitelji, trgovci, pekarnice.

Prekršajnim nalozima izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 1,4 milijuna kuna od čega je naplaćeno 477,8 tisuća kuna.

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Do nepredviđene zvonjave naših telefona najčešće dolazi zbog izvanrednih situacija na poslu, primjerice hitnih upita klijenata koje je potrebno riješiti, 'uskakanja u cipele' kolege...

Novosti

Svaki poslodavac želi zadovoljnog i motiviranog zaposlenika koji će svojim radom pridonositi boljitku tvrtke i koji će dugi niz godina biti prisutan u organizaciji,...

Lifestyle

Poslovni bonton, odnosno bonton u poslovnim odnosima, može se definirati kao skup opće prihvaćenih pravila ponašanja koja se temelje na društvenim normama i važan...

Novosti

Valamar se zahvalio svim djelatnicima na iznimnom doprinosu u ovoj izazovnoj sezoni te na uspješnoj poslovnoj godini.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.