Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Fitch podignuo kreditni rejting Grčke na B –

Kreditna agencija je obrazložila svoju odluku smanjenjem proračunskog deficita te zemlje i rizika od povlačenja iz euro zone. Sve su ocjene, međutim, još uvijek duboko u kategoriji “smeća”.

Kreditna agencija je obrazložila svoju odluku smanjenjem proračunskog deficita te zemlje i rizika od povlačenja iz euro zone. Sve su ocjene, međutim, još uvijek duboko u kategoriji "smeća".

Kreditna agencija Fitch je za jednu razinu podignula kreditni rejting Grčke, obrazloživši svoju odluku smanjenjem proračunskog deficita te zemlje i rizika od povlačenja iz euro zone.

Nakon što je prošle godine gotovo izašla iz eurozone i bila izložena kritikama zbog zastoja u provedbi reformi, Grčku su posljednjih mjeseci njeni međunarodni zajmodavci pohvalili za stabilizaciju i provedbu nepopularnih mjera štednje.

“Cijena je bila visoka u pogledu izgubljene proizvodnje i rasta nezaposlenosti a sposobnost oporavka još je uvijek dvojbena”, ocijenio je Fitch. Grčke perspektive ipak su stabilne, ocijenio je Fitch obrazlažući podizanje grčkog rejtinga s rejtinga CCC na B-minus.

Prethodno je i agencija Standard & Poor’s također podigla grčki rejting na B-minus dok Moody’s grčki rejting ocjenjuje s C. Sve su ocjene, međutim, još uvijek duboko u kategoriji “smeća”.

Fitch je rekao da u ovoj godini u Grčkoj očekuje blažu recesiju a slabiji oporavak u 2014. godini, što je uglavnom u skladu s predviđanjima Europske unije i MMF-a.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.