Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Fitch podignuo kreditni rejting Grčke na B –

Kreditna agencija je obrazložila svoju odluku smanjenjem proračunskog deficita te zemlje i rizika od povlačenja iz euro zone. Sve su ocjene, međutim, još uvijek duboko u kategoriji “smeća”.

Kreditna agencija je obrazložila svoju odluku smanjenjem proračunskog deficita te zemlje i rizika od povlačenja iz euro zone. Sve su ocjene, međutim, još uvijek duboko u kategoriji "smeća".

Kreditna agencija Fitch je za jednu razinu podignula kreditni rejting Grčke, obrazloživši svoju odluku smanjenjem proračunskog deficita te zemlje i rizika od povlačenja iz euro zone.

Nakon što je prošle godine gotovo izašla iz eurozone i bila izložena kritikama zbog zastoja u provedbi reformi, Grčku su posljednjih mjeseci njeni međunarodni zajmodavci pohvalili za stabilizaciju i provedbu nepopularnih mjera štednje.

“Cijena je bila visoka u pogledu izgubljene proizvodnje i rasta nezaposlenosti a sposobnost oporavka još je uvijek dvojbena”, ocijenio je Fitch. Grčke perspektive ipak su stabilne, ocijenio je Fitch obrazlažući podizanje grčkog rejtinga s rejtinga CCC na B-minus.

Prethodno je i agencija Standard & Poor’s također podigla grčki rejting na B-minus dok Moody’s grčki rejting ocjenjuje s C. Sve su ocjene, međutim, još uvijek duboko u kategoriji “smeća”.

Fitch je rekao da u ovoj godini u Grčkoj očekuje blažu recesiju a slabiji oporavak u 2014. godini, što je uglavnom u skladu s predviđanjima Europske unije i MMF-a.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.