Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Fitch: Srbiji negativna prognoza rejtinga

“Negativna prognoza zrcali pogoršanje fiskalne pozicije Srbije i njezinog inozemnog financiranja, kao i izglede slabog gospodarskog rasta”, priopćial je u četvrtak američka agencija za kreditne rejtinge.

"Negativna prognoza zrcali pogoršanje fiskalne pozicije Srbije i njezinog inozemnog financiranja, kao i izglede slabog gospodarskog rasta", priopćial je u četvrtak američka agencija za kreditne rejtinge.

Američka agencija za kreditne rejtinge Fitch snizila je prognozu rejtigna Srbije na negativnu, istodobno potvrdivši njezin dugoročni rejting u stranoj i domaćoj valuti na “BB-“.

“Negativna prognoza zrcali pogoršanje fiskalne pozicije Srbije i njezinog inozemnog financiranja, kao i izglede slabog gospodarskog rasta”, priopćeno je u četvrtak iz Fitcha.

“Umjesto da se fokusira na korekciju rastućeg fiskalnog deficita i javnog duga, nova vlada promijenila je zakon o središnjoj banci na način koji je poljuljao poverenje investitora i koji može zakomplicirati sporazum o novom zajmu Međunarodnog monetarnog fonda”, dodaje se u obrazloženju.

Kreditna agencija Standard&Poor’s prošloga tjedna je snizila kreditni rejting Srbije na “BB-“, s negativnom prognozom, također navevši kao jedan od razloga nedavne izmjene zakona o središnjoj banci.

Agencija Fitch revidirala je prognozu fiskalnog deficita Srbije u 2012. na 6,5 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), s 5,5 posto procjenjenih u svibnju.

Odluka Fitcha da snizi prognozu rejtinga Srbije ima izvjestan element političkog pritiska, a od samog kreditnog rejtinga za Srbiju je mnogo važnije da ostvari tendenciju budžetskog suficita u idućim mjesecima kako bi se prekinuo dalji rast javnog duga, ocijenili su analitičari za Tanjug.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.