Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Fitch: Srbiji negativna prognoza rejtinga

“Negativna prognoza zrcali pogoršanje fiskalne pozicije Srbije i njezinog inozemnog financiranja, kao i izglede slabog gospodarskog rasta”, priopćial je u četvrtak američka agencija za kreditne rejtinge.

"Negativna prognoza zrcali pogoršanje fiskalne pozicije Srbije i njezinog inozemnog financiranja, kao i izglede slabog gospodarskog rasta", priopćial je u četvrtak američka agencija za kreditne rejtinge.

Američka agencija za kreditne rejtinge Fitch snizila je prognozu rejtigna Srbije na negativnu, istodobno potvrdivši njezin dugoročni rejting u stranoj i domaćoj valuti na “BB-“.

“Negativna prognoza zrcali pogoršanje fiskalne pozicije Srbije i njezinog inozemnog financiranja, kao i izglede slabog gospodarskog rasta”, priopćeno je u četvrtak iz Fitcha.

“Umjesto da se fokusira na korekciju rastućeg fiskalnog deficita i javnog duga, nova vlada promijenila je zakon o središnjoj banci na način koji je poljuljao poverenje investitora i koji može zakomplicirati sporazum o novom zajmu Međunarodnog monetarnog fonda”, dodaje se u obrazloženju.

Kreditna agencija Standard&Poor’s prošloga tjedna je snizila kreditni rejting Srbije na “BB-“, s negativnom prognozom, također navevši kao jedan od razloga nedavne izmjene zakona o središnjoj banci.

Agencija Fitch revidirala je prognozu fiskalnog deficita Srbije u 2012. na 6,5 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), s 5,5 posto procjenjenih u svibnju.

Odluka Fitcha da snizi prognozu rejtinga Srbije ima izvjestan element političkog pritiska, a od samog kreditnog rejtinga za Srbiju je mnogo važnije da ostvari tendenciju budžetskog suficita u idućim mjesecima kako bi se prekinuo dalji rast javnog duga, ocijenili su analitičari za Tanjug.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.