Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Financije

Focus Economics proglasio Ersteove makro analitičare najboljima u Hrvatskoj u 2020.

Osim što su, u konkurenciji od gotovo 20 timova analitičara, njihove makro prognoze proglašene najboljima i najtočnijima u Hrvatskoj, analitičari hrvatske Erste banke osvojili su i drugo mjesto u Srbiji.

Makroanalitičari Erste banke ovogodišnji su dobitnici vrijednog priznanja za najbolje makro prognoze u Hrvatskoj tijekom 2020. godine, koje dodjeljuje ugledni britanski Focus Economics, vodeći pružatelj usluga ekonomskih analiza i prognoza za 131 državu Afrike, Azije, Europe, Bliskog Istoka i Amerike. Osim što su, u konkurenciji od gotovo 20 timova analitičara, njihove makro prognoze proglašene najboljima i najtočnijima u Hrvatskoj, analitičari hrvatske Erste banke osvojili su i drugo mjesto u Srbiji.

Uz navedeno, makroanalitičari Erste banke u još su tri od ukupno šest zasebnih promatranih kategorija (BDP, inflacija, tečaj, kamatne stope, proračunski saldo i saldo tekućeg računa platne bilance) ostvarili plasman u TOP 3. Riječ je o drugom mjestu u kategoriji inflacije te dva treća mjesta u kategorijama kamatnih stopa te salda tekućeg računa platne bilance. U Srbiji je osvojeno drugo mjesto također nadopunjeno je s još dodatna dva TOP 3 plasmana, i to s dva treća mjesta u kvaliteti predikcija u segmentima BDP-a i inflacije.

Alen Kovač

„Iznimno nas raduje činjenica da već godinama ostvarujemo vrlo dobre plasmane u izboru Focus Economicsa, pri čemu kontinuitet takvih rezultata predstavlja potvrdu kvalitete i stručnosti našeg rada. Vrijedno priznanje te osvojeno prvo i drugo mjesto ove godine u Hrvatskoj i Srbiji, dodatan je motiv da u svom svakodnevnom radu nastavimo istim putem. Iskoristio bih prigodu i ovim putem čestitao i zahvalio kolegama iz tima koji predano rade u svim segmentima ekonomskih analiza“, istaknuo je Alen Kovač, direktor Ureda za ekonomska istraživanja.

Preporučujemo

Lifestyle

Iako brojevi variraju od situacije do situacije neupitno je da je govor tijela u prenošenju poruke jako bitan.

Lifestyle

Dulum zemlje, prva sezona dokumentarne serije u četiri nastavka, priča o izazovima i uspjehu hrvatskih “poljoprivrednika vizionara”.

Lifestyle

Samopouzdanje, kao i većina drugih vještina, može se naučiti i bitno poboljšati.

Upravljanje biznisom

Upravo su vam dali novi projekt i nemate ni najblažu ideju kako ćete ga napraviti na vrijeme. A naravno, ne dolazi u obzir da...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.