Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Fillon i Kosor potpisali Hrvatsko-francusko strateško partnerstvo

U Zagreb je u službeni posjet stigao, kao prvi francuski premijer od osamostaljenja Hrvatske, François Fillon. Sastao s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor. Tom su prigodom potpisali Hrvatsko-francusko strateško partnerstvo – političku deklaraciju i akcijski plan. Nakon sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem, francuski premijer odlazi u Dubrovnik, na Croatia Summit.

U Zagreb je u službeni posjet stigao, kao prvi francuski premijer od osamostaljenja Hrvatske, François Fillon. Sastao s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor. Tom su prigodom potpisali Hrvatsko-francusko strateško partnerstvo - političku deklaraciju i akcijski plan. Nakon sastanka s predsjednikom Ivom Josipovićem, francuski premijer odlazi u Dubrovnik, na Croatia Summit.

– Uvjerena sam da će posjet francuskog premijera dati novi zamah u odnosima Hrvatske i Francuske, te se ovom prigodom zahvaljujem francuskoj vladi na potpori danoj na ovom putu za Europsku uniju, – rekla je premijerka Kosor.

Također je naglasila kako je Francuska potpisana ovo strateško partnerstvo sa jedinom zemljom izvan EU, te pozvala predsjednika Nicolasa Sarkozyja u Hrvatsku.

Razgovarali su o temama s gospodarskoj područja, a Hrvatska je zainteresirana za francuska ulaganja.

Fillon pohvalio rješavanje problema sa Slovenijom

– Ova naša posjeta je bitna jer smatramo da će Hrvatska postati 28. članica Europske unije te dati jedan signal za regiju koju također čeka europska budućnost uz teške reforme, – rekao je premijer Fillon.

Izrazio je želju za dolazak hrvatskih studenata u Francusku, te pohvalio primjer rješavanja graničnog problema sa Slovenijom.

[infopunkt 2029 4]

[infopunkt 2029 5]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.