Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Francuskoj ostaje najviši rejting AAA ali uz negativnu prognozu

Negativna prognoza za francuski rejting znači da bi mogao biti sniženi u budućnosti, navodi se u priopćenju, uz napomenu da će ocjene boniteta ovisiti o tempu i opsegu gospodarskih reformi, posebice reformi tržišta rada

Negativna prognoza za francuski rejting znači da bi mogao biti sniženi u budućnosti, navodi se u priopćenju, uz napomenu da će ocjene boniteta ovisiti o tempu i opsegu gospodarskih reformi, posebice reformi tržišta rada

Agencija Fitch potvrdila je u petak najviši rejting Francuske ‘AAA’, ali i negativnu prognozu, upozorivši da će buduće ocjene francuskog boniteta ovisiti o gospodarskim reformama, posebno onim na tržištu rada.

“Potvrda rejtinga ‘AAA’ za Francusku poduprta je bogatim i raznovrsnim gospodarstvom, stabilnim političkim, građanskim i društvenim institucijama, te iznimnom fleksibilnošću financiranja koja odražava njezin status velikog referentnog državnog izdavatelja obveznica”, ističe se u priopćenju.

Fitch je ipak zadržao negativnu prognozu za francuski rejting, što znači da bi ga mogao sniziti u budućnosti, navodi se u priopćenju, uz napomenu da će ocjene boniteta ovisiti o tempu i opsegu gospodarskih reformi, posebice reformi tržišta rada.

“Buduća reforma tržišta rada bit će ključni pokazatelj političke i javne podrške bitnim mjerama koje bi trebale poboljšati konkurentnost i potencijal rasta francuskog gospodarstva, potreban za jačanje povjerenja u dugoročnu održivost javnih financija”.

Među francuskim su slabostima, kada je u pitanju kreditni profil, izdvojili razinu javnog duga, za koji procjenjuju da će do kraja ove godine dosegnuti nevjerojatnih 90 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), u usporedbi s prosječnih 53 posto u ostalim zemljama s najvišim rejtingom.

U toj skupini višu razinu duga imaju samo SAD i Velika Britanija, dok u Njemačkoj on iznosi 82 posto i Berlin ga iduće godine planira smanjiti.

Fitch je naglasio da će pomno pratiti hoće li vlada u Parizu ispuniti “svoje ciljeve vezano za deficit i dug i provesti strukturne fiskalne mjere koje će uvjerljivo poduprijeti tvrdnju o padu javnog duga od 2014.”.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.