Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Frankovka Feravina osvaja svijet

Ako je suditi prema početku godine, 2017. će biti iznimno uspješna za Feravino. Zapaženi nastupi na inozemnim i domaćim sajmovima rezultirali su velikim zanimanjem prvenstveno za premium linije Miraz i Diku, pa su narudžbe u stalnom porastu.

Europu osvaja Frankovka, sorta koja je u Feričancima poznata još od 18. stoljeća, a u podrumima Feravina daje izvrsne rezultate. Na nedavnom kušanju u glavnom gradu Češke, koja je prijestolnica Frankovke, čule su se odlične kritike. Dive joj se i Francuzi, pa je prva veća količina Frankovke Dika sredinom veljače otišla u jednu od najpoznatijih vinskih zemalja – Francusku, a sve je traženija u Meksiku jer izvrsno paše uz njihova pikantan jela.

U Ameriku su otišla mlada vina Rose i Graševina iz iste linije, a kako je graševina vrlo interesantna i egzotična sorta za uvoznike iz New Yorka, narudžbe neprestano rastu.

Ove godine očekujemo  proširenje asortimana s novim proizvodima te nastavak rasta prodaje u Hrvatskoj kao i na zahtjevnim inozemnim tržištima. Feravino je do sada izvozilo u deset zemalja, a u ovoj godini izvozimo u 15 zemalja i već imamo ugovorene izvozne poslove većeg obujma. Radimo složno, sa stručnim i kreativnim mladim timom, koji je otvoren za suradnju i nove prodajne izazove“, ističe Luka Vrga, direktor prodaje FeraVina.

Osim nastupa na Wine Professionalu u Amsterdamu, Vinsud u Montpellieru i kušanju u Pragu, Feravino se prezentiralo u Novom Sadu, na Sarajevo vino festu, Beowinefairu u Beogradu te Vinu i kinu u Anconi, a iznimno su zapaženi i nastupi u zemlji.

Na prvom Salonu pjenušavih vina u zagrebačkom hotelu Dubrovnik predstavljen je interesantnim i jedinstven pjenušac Virtuo, dok je na En Primeuru 2017. u zagrebačkom Hotelu Westin oduševila Graševina 2016. iz obje linije Dika i Miraz te Rose Dika 2016.

Naša mlada vina istinski su odraz berbe 2016. koja se možda ne ističe kvantitetom, ali zato je jedna od najkvalitetnijih. Elegantan su, naglašene voćnosti i svježine, zanimljiva i jedinstvena u okusu i strukturi, izbalansiranih kiselina, visokog sklada s ugodnim alkoholima“, istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Feravina, na predstavljanju mladih vina u Westinu.

Ova vina, ali i starije berbe mogla su se kušati krajem veljači na Grand Tastingu u zagrebačkoj Laubi, gdje se ovaj poznati slavonski proizvođač predstavio među stotinjak najpoznatijih vinskih kuća iz regije.

 


Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.