Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gadafijeva poruka – križari nedamo vam našu naftu, najavljujem dugotrajni rat

Libijski vođa Moamer Gadafi izjavio je u nedjelju da su “svi Libijci naoružani” i da će “pobijediti”, najavivši “dugotrajni rat”, prenosi državna libijska televizija njegove riječi, u izjavi koja nije popraćena slikom.

Libijski vođa Moamer Gadafi izjavio je u nedjelju da su "svi Libijci naoružani" i da će "pobijediti", najavivši "dugotrajni rat", prenosi državna libijska televizija njegove riječi, u izjavi koja nije popraćena slikom.

– Mi smo pobjednici, vi ste pobijeđeni. Mi nećemo napustiti bojno polje jer branimo našu zemlju i naše dostojanstvo –  poručio je Gadafi čije riječi prenose svjetske agencije. Gadafi, na vlasti već četiri desetljeća, istaknuo je da ga neće istjerati “križarski savez” kojeg predvode SAD, Velika Britanija i Francuska.

Nećete uživati u našoj nafti

– Ovo je križarski rat protiv muslimanma, posebice protiv Libijaca….Nećemo dozvoliti Americi, Francuskoj ili Britaniji ili savezničkim snagama da uživaju u našoj nafti…Mi se ne bojimo. Vi ćete izgubiti. Naša je pobjeda neizbježna – poručio je Gadafi.

Saveznicima je također poručio da su “teroristi”.

– Borite se protiv naroda koji vas nije pozvao….ovo je neopravdana agresija – dodao je.

Istodobno u nedjelju prijepodne stižu vijesti da se nakon najnovijih zračnih udara zapadnih snaga na strateški važnom putu na istoku Libije, koji vodi do pobunjeničkog uporišta Bengazija, nalaze desetine izgorjelih vojnih vozila i tenkova.

Raste broj poginulih

Između Bengazija i Adždabije, oko bombardiranih vozila Gadafijevih snaga viđeno je barem 14 poginulih, javlja Reuters.

– Tenkovi i borbena oklopna vozila za transpot vojnika su potpuno uništena i iz njih se još puši – javio je Reutersov dopisnik Mohamed Abas.

– Ovo je sve učinila Francuska… danas smo se probili i vidjeli da je pravac otvoren – kazao je pobunjenički borac Tahir Sasi.

U glavnoj bolnici u Bengaziju nalaze se tijela 24 boraca i civila, od kojih su mnoga neprepoznatljiva. U jednoj sobi leže tijela osam Gadafijevih boraca. Dežurni u mrtvačnici tvrdi da su trojica plaćenici iz Čada ili Nigera.

Liječnik Ibrahim Baheih je izjavio da je do subote navečer zabilježeno 32 poginulih i 66 ranjenih.

Agencija France Presse javlja da je u borbama između Gadafijevih snaga i pobunjenika od petka navečer do subote na području Bengazija poginulo više od 90 osoba.

Lokalni novinari koji rade za strana dopisništva javljaju da se pobunjenici u džipovima i kamionetima na kojima su postavljene strojnice nakon zračnih udara zapadnih sila kreću prema Adždabiji. To je strateški grad koji stoji na ulazu u istočnu Libiju.

Danska u stanju pripravnosti

Iz Misrate stižu vijesti da su snage odane Gadafiju okružile grad koji drže pobunjenici.

Danska ministrica Gite Lilelund Beh u nedjelju je izjavila da Danska ima spremna četiri ratna zrakoplova koji čekaju na upute SAD-a da se uključe u vojnu operaciju u Libiji.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.