Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

ID2020 otvara sastanak na vrhu o digitalnom identitetu pri UN-u

Organizacija Identity 2020 Systems (ID2020) navela je PwC, globalna mreža za intelektualne usluge, glavnim sponzorom povijesnog Sastanka na vrhu ID2020, kojemu je cilj stvaranje tehnološki potaknutih javno-privatnih partnerstava kako bi se postigao UN-ov cilj održivog razvoja do 2030., tj. utvrdila pravna osobnost svake osobe na planetu.

Misija organizacije ID2020 jest usmjeriti razvoj inovacija i omogućiti novim tehnologijama da ponude rješenja za izazov stvaranja pravnih osobnosti za ranjive skupine stanovništva, uključujući žrtve trgovine ljudima, ropstva modernog doba i izbjegličkih kriza.

Ta je misija u potpunosti usklađena s ciljevima održivog razvoja do 2030. koje su svjetski vođe usvojili na sastanku Ujedinjenih naroda 25. rujna 2015. godine. Točnije, misija organizacije ID2020 usklađena je s razvojnim ciljem 16.9 „Pravna osobnost za sve, uključujući upis rođenja”. Trideset posto svjetskog stanovništva ili otprilike 1,5 milijardi ljudi nema pravnu osobnost zbog čega su izloženi pravnoj, političkoj, društvenoj i ekonomskoj isključenosti.

U petak, 20. svibnja, održalo se svečano otvorenje sastanka na vrhu ID2020 koji je pripremila neprofitna organizacija ID2020 u suradnji s Međunarodnom telekomunikacijskom unijom, specijaliziranom agencijom UN-a za informacijske i komunikacijske tehnologije i Uredom UN-a za partnerstva. Na njemu će se okupiti inovatori, kreatori politika, humanitarne ustanove i drugi kako bi razvili praktične pristupe uključivanju novih tehnologija u programe identiteta diljem svijeta.

Na sastanku na vrhu ID2020 razmatrat će se pitanja, pristupi i izazovi povezani sa sustavima pravnih osobnosti te time u glavnim crtama uobličiti početni akcijski plan za pojedine ciljeve koji se mogu postići. Napredak u postizanju ciljeva provjeravat će se na svakom godišnjem sastanku na vrhu.

Kada osobe izložene rizicima imaju pravnu osobnost, vladine i nevladine organizacije mogu na jednostavniji način pomoći rizičnim narodima da postanu sigurniji, dio društva, financijski uključeni i ekonomski aktivni. Na sastanku na vrhu ID2020 radit će se na omogućavanju toga.

Patrick Spens, PwC UK i član vodstva organizacije ID2020, rekao je:

„Svrha organizacije ID2020 jednostavna je i pametna. Tehnologija sama po sebi ne može postići ciljeve održivog razvoja nego je za to potreban i dijalog između kreatora politika, sektorskih humanitarnih organizacija i građana. ID2020 nudi platformu za to i uklanja globalne granice kako bi se pokrenula jedna od najvažnijih rasprava 21. stoljeća i kako bi se pronašla rješenja.”

John Edge, predsjednik organizacije ID2020, rekao je:

„Jedan od ciljeva UN-a jest ‘ojačati instrumente za provedbu i oživljavanje globalnog partnerstva za održivi razvoj’. Taj se cilj odnosi na način na koji usmjeravamo javno-privatna partnerstva radi stvaranja održivih modela. PwC je predvodnik privatnog sektora u predanosti ciljevima održivog razvoja. Smatramo da je pitanje pravne osobnosti ključno za napredak u tom području. Zadivila nas je brzina i učinkovitost kojom je PwC pružio potporu nama kao novoj nevladinoj organizaciji Identity2020 te prepoznao da se mora od nekud mora početi da bi se ostvario pozitivan učinak u cijelom sustavu.”


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.