Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

ID2020 otvara sastanak na vrhu o digitalnom identitetu pri UN-u

Organizacija Identity 2020 Systems (ID2020) navela je PwC, globalna mreža za intelektualne usluge, glavnim sponzorom povijesnog Sastanka na vrhu ID2020, kojemu je cilj stvaranje tehnološki potaknutih javno-privatnih partnerstava kako bi se postigao UN-ov cilj održivog razvoja do 2030., tj. utvrdila pravna osobnost svake osobe na planetu.

Misija organizacije ID2020 jest usmjeriti razvoj inovacija i omogućiti novim tehnologijama da ponude rješenja za izazov stvaranja pravnih osobnosti za ranjive skupine stanovništva, uključujući žrtve trgovine ljudima, ropstva modernog doba i izbjegličkih kriza.

Ta je misija u potpunosti usklađena s ciljevima održivog razvoja do 2030. koje su svjetski vođe usvojili na sastanku Ujedinjenih naroda 25. rujna 2015. godine. Točnije, misija organizacije ID2020 usklađena je s razvojnim ciljem 16.9 „Pravna osobnost za sve, uključujući upis rođenja”. Trideset posto svjetskog stanovništva ili otprilike 1,5 milijardi ljudi nema pravnu osobnost zbog čega su izloženi pravnoj, političkoj, društvenoj i ekonomskoj isključenosti.

U petak, 20. svibnja, održalo se svečano otvorenje sastanka na vrhu ID2020 koji je pripremila neprofitna organizacija ID2020 u suradnji s Međunarodnom telekomunikacijskom unijom, specijaliziranom agencijom UN-a za informacijske i komunikacijske tehnologije i Uredom UN-a za partnerstva. Na njemu će se okupiti inovatori, kreatori politika, humanitarne ustanove i drugi kako bi razvili praktične pristupe uključivanju novih tehnologija u programe identiteta diljem svijeta.

Na sastanku na vrhu ID2020 razmatrat će se pitanja, pristupi i izazovi povezani sa sustavima pravnih osobnosti te time u glavnim crtama uobličiti početni akcijski plan za pojedine ciljeve koji se mogu postići. Napredak u postizanju ciljeva provjeravat će se na svakom godišnjem sastanku na vrhu.

Kada osobe izložene rizicima imaju pravnu osobnost, vladine i nevladine organizacije mogu na jednostavniji način pomoći rizičnim narodima da postanu sigurniji, dio društva, financijski uključeni i ekonomski aktivni. Na sastanku na vrhu ID2020 radit će se na omogućavanju toga.

Patrick Spens, PwC UK i član vodstva organizacije ID2020, rekao je:

„Svrha organizacije ID2020 jednostavna je i pametna. Tehnologija sama po sebi ne može postići ciljeve održivog razvoja nego je za to potreban i dijalog između kreatora politika, sektorskih humanitarnih organizacija i građana. ID2020 nudi platformu za to i uklanja globalne granice kako bi se pokrenula jedna od najvažnijih rasprava 21. stoljeća i kako bi se pronašla rješenja.”

John Edge, predsjednik organizacije ID2020, rekao je:

„Jedan od ciljeva UN-a jest ‘ojačati instrumente za provedbu i oživljavanje globalnog partnerstva za održivi razvoj’. Taj se cilj odnosi na način na koji usmjeravamo javno-privatna partnerstva radi stvaranja održivih modela. PwC je predvodnik privatnog sektora u predanosti ciljevima održivog razvoja. Smatramo da je pitanje pravne osobnosti ključno za napredak u tom području. Zadivila nas je brzina i učinkovitost kojom je PwC pružio potporu nama kao novoj nevladinoj organizaciji Identity2020 te prepoznao da se mora od nekud mora početi da bi se ostvario pozitivan učinak u cijelom sustavu.”


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.