Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

GLAMI.hr unaprjeđuje iskustvo online shoppinga i doseže više od 2 milijuna korisnika u jednom mjesecu

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, u Hrvatskoj posluje iznad očekivanja i za svoje partnere uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti iznad 38.8 milijuna kuna.

GLAMI, jedinstvena modna tražilica koja se oslanja na umjetnu inteligenciju, lansirala je GLAMI.hr u 2019. godini i od tada ima za cilj postati prvi korak svakog potrošača u Hrvatskoj koji odluči kupovati modne artikle putem interneta. S misijom da postane najveći modni katalog, okupljajući na jednom mjestu tisuće brendova koje svatko može istražiti, GLAMI.hr pomaže e-trgovinama da dosegnu novu publiku i nove kupce. Na GLAMI.hr se može pronaći više od 587.000 proizvoda i 5.200 brendova iz više od 70 e-trgovina poput Ecipele, Factcool i About You.

Modna industrija iskusila je jedan od najtežih utjecaja ograničenja vezanih uz COVID-19 pandemiju. Tvrtke koje su računale na porast prodaje u 2020. godini odjednom su se našle u situaciji sa smanjenim brojem kupaca što je nanijelo ozbiljnu štetu njihovoj financijskoj stabilnosti. Pandemija je bila jedan od glavnih promotora kada je u pitanju uspješnost online kupovine modnih artikala u 2020. godini širom svijeta, ali i u Hrvatskoj.

„COVID-19 efekt ubrzao je razvoj e-trgovine i naša platforma nije bila iznimka. Odigrali smo važnu ulogu u poboljšanju marketing mixa online kanala za e-trgovine dovodeći im visoko konvertibilne korisnike. U 2021. godini predani smo daljnjem rastu i okupljanju mode na jednom mjestu dok istovremenom pomažemo korisnicima da pronađu najbolju ponudu, a e-trgovinama da pronađu odgovarajuće kupce“, komentira Lukas Brychca, menadžer za hrvatsko tržište.

U Hrvatskoj tijekom 2020. godine, GLAMI.hr doseže više od 2 milijuna korisnika u jednom mjesecu (u travnju) te za svoje partnere tijekom godine uspijeva generirati narudžbe u vrijednosti većoj od 38.3 milijuna kuna. A vrijedi istaknuti i činjenicu da je do kraja prethodne godine (prosinac 2020.) godišnji rast narudžbi bio veći od 32%. U 2021. godini GLAMI ima za cilj ostvariti rast prihoda veći od 23%, te rast narudžbi veći od 20%.

„Poslovni rezultati u Hrvatskoj su iznad naših očekivanja. Očekuje se daljnji rast e-trgovine u zemlji u narednim godinama, uključujući i na području mode, što bi polako trebalo smanjivati jaz u prodiranju e-trgovine na tržištu u odnosu na zapadnoeuropske zemlje”, nadodao je Lukas Brychca, menadžer za hrvatsko tržište.

Globalno, GLAMI surađuje s više od 3.500 e-trgovina te nudi više od 11 milijuna modnih artikala i 25 tisuća različitih brendova iz različitih dijelova svijeta, korisnicima u više od 17 zemalja.

Platforma se oslanja na umjetnu inteligenciju, s unutarnjim timom stručnjaka koji se bave i strojnim učenjem. GLAMI ove tehnologije koristi od samih početaka za automatizaciju kategorizacije, označavanje, traženje vizualnih sličnosti ili prepoznavanje proizvoda. Također, platforma GLAMI.hr je dostupna i putem mobilne aplikacije koja je kompatibilna s IOS i Android uređajima.

GLAMI je pokrenut u listopadu 2013. godine u Češkoj, a tijekom 7 godina poslovanje se proširilo i u druge zemlje poput Hrvatske, Njemačke, Francuske, Rusije, Slovačke, Rumunjske, Mađarske, Grčke, Turske, Bugarske, Slovenije, Brazila, Španjolske, Latvije, Litve i Estonije, s planom dodavanja još zemalja na ovaj popis u budućnosti.

Pročitajte još:

Lifestyle

S Magdalenom Vasev, country managericom GLAMI-ja za Hrvatsku i Sloveniju, razgovarali smo o budućnosti e-trgovine i modne industrije.

Lifestyle

GLAMI-jevo posebno božićno istraživanje  Christmas Fashion (Re)Search  obiluje zabavnim činjenicama i idejama za poklone, i tu je da vam pomogne.

Komentari

Osim što na čelo organizacije stupa mladi, ali veoma iskusni Jan Kešelák s kojim smo razgovarali, GLAMI je osnovao i GLAMI Ventures fond vrijedan...

Poduzeća

Jan Kešelák postaje novi izvršni direktor GLAMI-ja. Kešelák je donedavno bio CRO (Chief Revenue Officer), dok je u posljednjih 5 godina sudjelovao u odlukama...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.