Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Google uveo nove postavke sigurnosti? Koga briga!

Od jučer su na snazi nove postavke sigurnosti Googlea. Zahvaljujući njima, Google će sada kombinirati podatke sa svojih 60 besplatnih usluga, što prije uvođenja novih postavki nije bilo moguće.

Od jučer su na snazi nove postavke sigurnosti Googlea. Zahvaljujući njima, Google će sada kombinirati podatke sa svojih 60 besplatnih usluga, što prije uvođenja novih postavki nije bilo moguće.

Unatoč brojnim upozorenjima koja su iskakala na sve strane, vjerujemo kako mnogi od vas i dalje ne znaju što točno donose nove postavke sigurnosti te je li zaista riječ o drastičnim promjenama kao što ih se prikazuje u medijima ?

Evo najznačajnijih informacija o novim postavkama koje donosi portal CNet :

Google ne skuplja više informacija, samo ih koristi drugačije

Svi oni koje misle kako će Google odjednom imati pristup informacija koje su do tada bile nepristupačne, našli su se u zabludi. Google je i prije putem svojih usluga kao što su Google +, Gmail i YouTube skupljao informacije o vama koje su korištene kako bi se pretraživanje prilagodilo vašim potrebama i preferencijama.

Sada će nastaviti s takvim aktivnostima, samo što će ih dodatno unaprijediti. Ukoliko na primjer putem Googlea tražite informacije o treniranju psa, na YouTube-u će vas dočekati prijedlozi videa iste tematike, što dosad nije bilo moguće.

Pratit će vas bez obzira na sve

Iako ste vjerojatno izbrisali svoju web povijest, to neće spriječiti Google da prikuplja podatke o vama. Brisanjem povijesti samo ste Google spriječili da prikupljene informacije povezuje s vašim Google računom. U svakom slučaju, Google i dalje prati vaše aktivnosti na internetu. Vaša pretraživanja će i dalje biti praćena i pohranjena na Googleovim serverima za « internu upotrebu », čak i ako niste prijavljeni. Prikupljene informacije i dalje će se koristiti u svrhu plasiranja personaliziranih Google oglasa.

Je li to sve skupa bitno? Ni da ni ne!

Stručnjaci za internet privatnost su zabrinuti dok s druge strane mnogi odmahuju rukom i tvrde “Koga briga!”. Obje reakcije imaju snažna uporišta u stvarnosti. S jedne strane, nije riječ o velikoj promjeni. Google prikuplja iste informacije kao što je činio i prije, no sad ih koristi kako bi unaprijedio iskustvo svojih korisnika. Ni činjenica kako će se prikupljeni podatci koristiti u svrhu oglašavanja nije novost. To samo znači kako će oglasi biti više u skladu s vašim preferencijama. Ne zaboravite, ništa nije besplatno!


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.