Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Googleovi prihodi ispod očekivanja

Američki softverski div Google izvijestio je da su mu prihodi u četvrtom tromjesečju porasli 27 posto, što ipak nije bilo dovoljno tržištima pa je njegova dionica potonula.

Američki softverski div Google izvijestio je da su mu prihodi u četvrtom tromjesečju porasli 27 posto, što ipak nije bilo dovoljno tržištima pa je njegova dionica potonula.

Googleovi su prihodi u prošlom tromjesečju iznosili 10,6 milijardi dolara. Neto dobit uvećana je za 6,4 posto, na 2,7 milijardi dolara.

“Google je sjajnu godinu završio zaista snažnim tromjesečjem”, izjavio je izvršni direktor Larry Page. “Jako sam zadovoljan rastom Androida, Gmaila i Google+ koji sada ima 90 milijuna korisnika diljem svijeta, više nego dvostruko više no što sam najavio prije samo tri mjeseca”, kazao je.

Analitičari ipak nisu bili tako impresionirani.

“Očekivanja su bila vrlo visoka i oni ih nisu ispunili”, kazao je Trip Chowdhry iz Global Equities Researcha. “Za razliku od onih za Microsoft i Intel, procjene za Google rasle su u zadnjih nekoliko mjeseci”, dodao je. Broj klikova na oglase koje Google objavljuje na stranicama s rezultatima pretraživanja značajno je porastao u četvrtom tromjesečju ali je iznos naplaćen oglačivačima za svaki klik pala osam posto.

“Očekivanja za Google bila su prevelika, ponajviše zato što ulagači imaju loš predosjećaj u vezi s onim što se događa izvan SAD-a”, rekao je Jordan Rohan iz Stifel Nicolaus.

“Sjeverna Amerika ostala je snažna, ali u nekim dijelovima svijeta prisutan je snažan gospodarski pritisak. Nameće mi se zaključak da Europa, a posebno Njemačka i još neke zemlje, štede. Temeljna je potražnja u tim zemljama slaba”, dodao je Rohan.

“Google je veliko razočaranje jer su troškovi razvoja proizvoda koštali više nego što se predviđalo”, smatra pak analitičarka Kim Forrest iz Fort Pitt Capital Groupa.

Za cijelu prošlu godinu Google je izvijestio o 29-postotnom rastu prihoda, na 37,9 milijardi dolara, i 14 posto višoj neto dobiti, od 9,7 milijardi dolara.

HINA


Napisao

Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.