Gradonačelnikov poziv sugrađanima na kompletiranje zahtjeva za legalizaciju

Gradonačelnikov poziv sugrađanima na kompletiranje zahtjeva za legalizaciju

Gradonačelnik poziva na kompletiranje zahtjeva za legalizaciju, kojim se rješava problem bespravne gradnje u našem gradu.

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, poštovani sugrađani,

do sada smo zajedno puno napravili na rješavanju bespravne gradnje u našem gradu. Mnogi od vas na korak su do kraja dugačkog puta ozakonjenja bespravno sagrađenih objekata. Zato pozivam sve građane koji su predali nepotpune zahtjeve za legalizaciju da ih u što kraćem roku nadopune dokumentacijom propisanom u Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama. Kako s nepotpunim zahtjevima nije moguće provesti legalizaciju, molimo vas da to učinite što prije i ne propustite mogućnost ozakonjenja svojih nekretnina.

Također, građane koji su upotpunili zahtjeve za legalizaciju, pozivam da čim prije izvrše uplatu po izdanim rješenjima o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru, ili prve rate te naknade. Tek po uplaćenoj naknadi ostvarit ćete sve uvjete za ozakonjenje vaše kuće ili stana.

Naš je cilj ozakonjenje što većeg broja nezakonito izgrađenih zgrada i što brže rješavanje tog problema koji opterećuje i građane i grad. Učinili smo sve što je bilo u našoj nadležnosti da vam u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji stvorimo što povoljnije uvjete za legalizaciju – omogućili smo beskamatnu obročnu otplatu, smanjili smo, a za neke kategorije i ukinuli plaćanje komunalnog doprinosa, dali smo dodatni popust hrvatskim braniteljima, a sugrađanima slabijeg imovinskog stanja pomogli smo financiranjem troškova geodeta i arhitekta. Isto tako, osigurali smo organizacijske pretpostavke da vaše zahtjeve rješavamo odmah čim ih predate Gradskoj upravi.

Dopune zahtjeva za legalizaciju s pozivom na klasu predanog zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, kao i dokaz o plaćenoj naknadi s priloženom klasom predanog zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju  zaprimaju se u Središnjoj pisarnici na Trgu S. Radića 1, u pisarnicama područnih ureda Gradske uprave, te u pisarnici na Zagrebačkom velesajmu u Upravnoj zgradi na IV katu.

Legalizacijom bespravne izgradnje riješit ćete svoj obiteljski problem i doprinijeti boljoj urbanoj budućnosti našega grada”.

Podijeli

Odgovori

Top