Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Gradska skupština neće prihvatiti rebalans proračuna [VIDEO]

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić najavio je da sutra na sjednici Skupštine neće prihvatiti rebalans proračuna za koji kaže da je pun nepravilnosti i nije zakonit.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić najavio je da sutra na sjednici Skupštine neće prihvatiti rebalans proračuna za koji kaže da je pun nepravilnosti i nije zakonit.

”U njemu nisu poštivane odluke Gradske skupštine i nisu realno planirani proračunski prihodi” rekao je Bernardić, najavivši da će od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića tražiti da za sljedeću sjednicu Gradske skupštine predloži novi rebalans proračuna.

Novi rebalans bi trebao biti utemeljen na realno ostvarenim prihodima i ravnomjernom zadovoljavanju svih javnih potreba. Osim što treba izbaciti sve nepravilnosti, potrebno je ugraditi i sve preporuke proračunskog nadzora koji je konstatirao da je nepravilnosti bilo, kao i odluke Gradske skupštine.

Zadatak Gradske skupštine je kontrola svake proračunske kune, ističe Bernardić koji upozorava kako je vrijeme muljanja i poslova ispod stola prošlo.

”Ne možemo i nećemo biti alibi za loše planiranje, loše odluke i nepravilnosti” rekao je.

Na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine također će se promijeniti članovi Skupštine Zagrebačkog holdinga jer su u svibnju dva njezina člana, Darinko Kosor (HSLS) i Nenad Matić (HSS), dali ostavke. Bernardić je naglasio da u Skupštinu Holdinga predlažu troje vrsnih stručnjaka koji će pomoći u restrukturiranju i učinkovitijem upravljanju Holdingom.

”Grad Zagreb treba biti na usluzi građanima, a Holding treba biti profesionalan. Politiku treba maknuti iz upravljanja Holdingom, a Holding voditi struka” poručuje Bernardić.

Predsjednik Skupštine naglasio je kako želi Zagreb bez korupcije i u kojem će se posao moći dobiti bez obzira je li tko kome rođak, iz istog je zavičaja ili iz iste stranke.

Na pitanje kako komentira izjavu ministra financija Slavka Linića da Grad Zagreb u proračun treba vratiti 337 milijuna kuna, Bernardić je rekao da se radi o proračunskom nadzoru Ministarstva financija. ”Moramo poštovati proračunski nadzor i zato smo predložili da se otklone sve nepravilnosti koje su utvrđene. To je naša obaveza, moramo raditi po zakonu” odgovorio je Bernardić.

[infopunkt 5169 2]

[infopunkt 5169 3]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.