Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HAMAG započinje kreditiranje poduzetnika početnika

Program mikrokreditiranja kreće u travnju ili svibnju, s kreditima od 10.000 do 70.000 kuna, na rok otplate do pet godina, uz poček od šest mjeseci te kamatu 0,99 posto. Za to je osiguran fond od 2,1 milijun kuna.

Program mikrokreditiranja kreće u travnju ili svibnju, s kreditima od 10.000 do 70.000 kuna, na rok otplate do pet godina, uz poček od šest mjeseci te kamatu 0,99 posto. Za to je osiguran fond od 2,1 milijun kuna.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (Hamag Invest) unijela je brojne izmjene u svoje jamstvene programe, koji nisu odgovarali potrebama tržišta, skratila birokratske procedure za dobivanje jamstava, povećala jamstveni udio za potpore u IT sektoru, a od ove godine počinje s mikrokreditiranjem poduzetnika početnika, istaknuto je na današnjem predstavljanju programa ove agencije u Osijeku.

Predsjednik Uprave Darko Liović kazao je kako su procedure za dobivanje jamstva skraćene na sedam radnih dana, a redefiniranjem odnosa s 21 poslovnom bankom i preuzimanjem većeg poslovnog rizika jamstva Hamag Investa ponovno su učinjena privlačnim za banke.

Napomenuo je kako će se u jamstvenom programu tvrtkama, koje se bave proizvodnjom softvera, jamstvo s dosadašnjih 50 povećati na 70 posto vrijednosti projekta, a za razliku od prošlih godina mogu se prijaviti i tvrtke koje su tek započele s poslovanjem.

Ove godine, po prvi put, počet ćemo program izravnog mikrokreditiranja poduzetnika početnika, za što je osiguran fond od 2,1 milijun kuna, a očekuje se da će iduće godine taj fond biti znatno veći, kazao je Liović. Najavio je kako će program mikrokreditiranja krenuti u travnju ili svibnju, s kreditima od 10.000 do 70.000 kuna, na rok otplate do pet godina, uz poček od šest mjeseci te kamatu 0,99 posto.

Najavio je kako je Hamag Invest pred potpisivanjem sporazuma s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o sufinanciranju istraživačkih projekata u području zaštite okoliša i poticanja energetske učinkovitosti, u vrijednosti do 10.000 eura. Dodao je kako će se poduzetnicima ponuditi i stručna pomoć u pronalaženju mjera uštede u proizvodnim procesima i energiji te mjera zaštite okoliša, pri čemu se u tim projektima očekuje 25-postotno sudjelovanje poduzetnika, a ostatak će osigurati Hamag Invest i EBRD.

Naveo je kako je Hamag Invest 2011. godine svojim jamstvima podržao 112 projekata u malom i srednjem poduzetništvu, vrijednih oko 490 milijuna kuna, a prošle godine više od 240 projekata, vrijednih oko 925 milijuna kuna.

Kazao je kako Hamag ima velike planove te da priželjkuje da vrijednost investicija, koje će podupirati, ove godine premaši 1,5 milijardi kuna.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.