Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HDZ proziva Vladu zbog ‘lex Perković’ [VIDEO]

‘Lex Perković’ je stamotan, antihrvatski i antieuropski zakon, a odgovornost za njega snose oni koji su ga idejno začeli, napisali, kao i oni koji su na sjednici Vlade i sjednici hrvatskog Sabora za nj digli ruku.

'Lex Perković' je stamotan, antihrvatski i antieuropski zakon, a odgovornost za njega snose oni koji su ga idejno začeli, napisali, kao i oni koji su na sjednici Vlade i sjednici hrvatskog Sabora za nj digli ruku.

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, u središnjici HDZ-a održana je konferencija za medije.

Uvod u temu održao je HDZ-ov tajnik nacionalnog Odbora za znanost i obrazovanje Tomislav Đonlić i doktorand povijesti, nakon kojeg je riječ preuzeo europarlamentarac Davor Ivo Stier.

”Moderna Europa temelji se na antifašizmu i antikomunizmu”, tvrdi Stier, koji se ubrzo osvrnuo na temu europskog uhidbenog naloga. Kazao je kako u našem Ustavu u istom paragrafu stoje antifašizam i antikomunizam, ”a to se često prešućuje”.

”Pomirba je cilj ovoga sjećanja, a ne revanšizam ili idiološka mržnja”, naglasio je dodavši kako će istina otvoriti vrata za kajanje.

[infopunkt 7067 4]

Izjavio je da je lex Perković stamotan, antihrvatski i antieuropski zakon, napominjući kako odgovornost za njega snose oni koji su ga idejno začeli, napisali, kao i oni koji su na sjednici Vlade i sjednici hrvatskog Sabora za nj digli ruku.

”Vlada se danas mora očitovati hoće li povući skandalozni ‘lex Perković’, mora se odrediti – Europa ili Perković” poručio je Stier, obzirom da danas ističe službeni rok koji je Europska komisija dala Hrvatskoj.

[infopunkt 7067 5]

Njegov kolega i potpredsjednik stranke Dražen Bošnjaković smatra kako je određivanjem roka na sami Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Europska unija zapravo poslala snažnu simboličku poruku hrvatskoj vlasti da se odrekne tzv. naslijeđa totalitarističke prošlosti.

”Neodgovorno je i štetno da mi na današnji dan neznamo i nemamo stav Vlade, da neznamo hoće li uopće biti odgovoreno Europskoj komisiji ili neće i koji će biti naši sljedeći koraci”, komentirao je rok Vlade za odgovor o mijenjanju Zakona o europskom uhidbenom nalogu.

[infopunkt 7067 6]

Na pitanje zašto HDZ odbija progovoriti o vlastitoj odgovornosti u slučaju Josipa Perkovića posljednjih 20-ak godina, budući da su ga pozicionirali kao važnog čimbenika u sigurnosno-obavještajnom sustavu Hrvatske, Stier se nemušto izvukao, rekavši da se u ratu nisu birala sredstva.

”Proces demokratizacije mora ići dalje, europeizacija Hrvatske mora ići dalje, i u tom smislu ‘lex Perković se mora ukinuti”, zaključio je.

[infopunkt 7067 7]


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.