Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HDZ se žali, Bandić sastavlja novu kadrovsku križaljku, a SDP kupuje mir

Na čelo Holdinga vraća se Slobodan Ljubičić. Svoje mjesto u podjeli fotelja naći će i Ante Samodol (član Uprave Holdinga zaduženog za financije), Ana Stavljenić-Rukavina (nova predsjednica Zagrebačke skupštine) i Sandra Švaljek, dogradonačelnica ali i nova predsjednica Skupštine Holdinga

Na čelo Holdinga vraća se Slobodan Ljubičić. Svoje mjesto u podjeli fotelja naći će i Ante Samodol (član Uprave Holdinga zaduženog za financije), Ana Stavljenić-Rukavina (nova predsjednica Zagrebačke skupštine) i Sandra Švaljek, dogradonačelnica ali i nova predsjednica Skupštine Holdinga

Iako je Vjekoslav Ivanišević (HDZ) priznao izborni poraz za gradonačelnika na lokalnim izborima u Splitu, prema najavama tamošnjeg predsjednika Petra Škorića, HDZ će zatražiti ponovno prebrojavanje glasova jer je nakon završetka glasovanja prebrojeno čak 1.800 nevažećih glasova, a kandidat SDP-a Ivo Baldasar osvojio je gradonačelnički mandat za svega 615 glasova. Apsurd svemu je još veći uzme li se u obzir činjenica kako je HDZ u Splitu ostvario najbolji rezultat na lokalnim izborima od 1990. godine.

No, ako se Vjekoslav Ivanišević “grize” zbog tijesnog poraza, što li bi trebao reći Dinko Burić (HDSSB) koji je izbore izgubio za svega četiri glasa. Naime, u utrci za gradonačelnika Belišća od njega je za četiri glasa bio bolji HDZ-ov kandidat  Dinko Huis kojemu je mandat gradonačelnika povjerilo 2289 građana.

Iako je SDP sa koalicijskim partnerima trijumfirao u Splitu, Osijeku, Rijeci ti uspjesi teško mogu isprati gorčinu poraza u Zagrebu gdje je Milan Bandić, jednostavnim rječnikom rečeno, doslovce pomeo protukandidata Rajka Ostojića. Usto, ne treba smetnuti s uma, SDP više nema većinu niti u Gradskoj skupštini.

“Ovo je sve plod trinaestogodišnjeg služenja Zagrepčanima. Kako god drugi zvali ovu pobjedu, fućka mi se za to. Znate što je pobijedilo? Čovjekoljublje, zagreboljublje i domoljublje”, poručio je slavodobitno stari-novi gradonačelnik u pobjedničkom govoru u izbornom stoćeru na Bundeku.

Prema najavama Jutarnjeg lista, Milan Bandić već ima složenu kadrovsku križaljku. Tako na čelo Holdinga vraća Slobodana Ljubičića. Svoje mjesto u podjeli fotelja naći će i Ante Samodol (član Uprave Holdinga zaduženog za financije), Ana Stavljenić-Rukavina (nova predsjednica Zagrebačke skupštine) i Sandra Švaljek, dogradonačelnica ali i nova predsjednica Skupštine Holdinga.

SDP nije se domogao niti Istre, izgubio je tradicionalnu utvrdu u Požegi u kojoj je dugo godina stolovao Zdravko Ronko, a i Šibenik, Trogir…

Najveće iznenađenje lokalnih izbora je svakako okončana era Stipe Gabrića Jamba u Metkoviću. Tamo je izbornu pobjedu odnio Božo Petrov sa 65,5 posto dobivenih glasova i tako svrgnuo Stipu Gabrića Jamba.

“Jako žalim za Vukovarom, gdje su pobijedili autobusi”, poručio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko, kada je postalo jasno da je još jedan gradonačelnički mandat u Vukovaru osvojio SDP-ovac Željko Sabo, pobijedivši HDZ-ova Ivana Penavu. Predsjednik HDZ-a je okupljenima u središnjici HDZ-a kazao kako se stranka ima čemu veseliti, jer je osvojila vlast u 12 županija i 57 gradova. Usto, Karamarko i društvo zasigurno žale i za Siskom gdje je mandat osvojila SDP-ovka Kristina Ikić Baniček pobijedivši HDZ-pvca Dinka Pintarića.

 

 

 


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.