Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HOK: ribarima sufinanciranje cijene plavog dizela iznad 5 kuna

Odluka se odnosi na razdoblje od 16. studenog 2012. godine do 15. lipnja 2013. godine, navode iz Ministarstva.Za provedbu odluke o sufinanciranju dijela troškova zbog otežanih uvjeta i povećanih troškova poslovanja u ribarstvu, u državnom proračunu je osigurano 14 milijuna kuna

Odluka se odnosi na razdoblje od 16. studenog 2012. godine do 15. lipnja 2013. godine, navode iz Ministarstva.Za provedbu odluke o sufinanciranju dijela troškova zbog otežanih uvjeta i povećanih troškova poslovanja u ribarstvu, u državnom proračunu je osigurano 14 milijuna kuna

Hrvatska obrtnička komora (HOK) danas je izvijestila da je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina donio odluku kojom se ribarima sufinancira razlika cijene plavog dizela, a po kojoj Ministarstvo sufinancira ribarima cijenu iznad 5 kuna po litri.

Temeljem odluke, Ministarstvo poljoprivrede sufinancira razliku cijene plavog dizela od 5 kuna po litri i njegove maloprodajne cijene, odnosno ako je cijena plavog dizela 6,00 kuna, Ministarstvo sufinancira 1,00 kunu.

Odluka se odnosi na razdoblje od 16. studenog 2012. godine do 15. lipnja 2013. godine, navode iz Ministarstva.

Inače, time se nastavlja sufinanciranja plavog dizela ribarima, jer je odluka o sufinanciranju cijene iznad 5 kuna bila na snazi i u razdoblju od 15. studenog 2011. do 15. studenog 2012. godine.

Iz HOK-a u priopćenju ističu kako je, zahvaljujući zahtjevima Ceha ribara HOK-a, ministar Jakovina donio odluku kojom se ribarima u navedenom razdoblju cijena plavog dizela sufinancira od iznosa 5,00 kuna po litri (s PDV-om), zbog otežanih uvjeta i povećanih troškova poslovanja u ribarstvu.

S obzirom na to da gorivo, čija cijena trenutačno prelazi 6,00 kuna, čini značajnu stavku u ukupnim troškovima, zadovoljni smo što je Ministarstvo poljoprivrede na čelu s ministrom Jakovinom pozitivno reagiralo i što je donesena odluka koja nam u ovom trenutku puno znači, naglašava predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu Vladan Bojić.

Po njegovim riječima, Ceh ribara je Jakovini uputio zahtijev za isplatom tržišne kompenzacije za ulov ribe za drugu polovicu 2012. i prvu polovicu 2013., a ministar je obećao da će napraviti sve u okviru dopuštenih sredstava kako bi se taj da se taj zahtjev i realizirao.

Za provedbu odluke o sufinanciranju dijela troškova zbog otežanih uvjeta i povećanih troškova poslovanja u ribarstvu, u državnom proračunu je osigurano 14 milijuna kuna, podsjećaju iz HOK-a.

Korisnici sufinanciranja mogu biti pravne i fizičke osoba koje su vlasnici povlastice za gospodarski ribolov na moru za plovilo na koje je izdana povlastica, korisnici povlastice za uzgoj riba i drugih morskih organizama i povlastice za akvakulturu.

Rok za dostavu dokumentacije Ministarstvu poljoprivrede je do 1. svibnja za račune od 16. studenoga 2012. do 15. travnja 2013., a do 1. srpnja za račune od 16. travnja do 15. lipnja ove godine, navode iz HOK-a.

Po podacima Ministarstva gospodarstva, najviša dopuštena maloprodajna cijena plavog dizela u razdoblju od 16. do 29. travnja je 6,28 kuna, a u razdoblju od sredine studenog prošle godine neprestance je iznad 6 kuna, dok je najvišu cijenu imao u drugoj polovici veljačke kada je cijena plavog dizela s oznakom euro bila i 6,73 kune po litri.

Napisao

Pročitajte još:

EU fondovi

Održana je početna konferencija projekta „Ecomanager“ čiji su korisnik Hrvatske šume d.o.o., a Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja suradnik na projektu.

Marketing i prodaja

U svim analiziranim državama, u proteklih tjedan dana primijetili smo značajan porast potražnje za biciklima, posebno električnim biciklima te romobilima, odnosno električnim romobilima.

EU fondovi

U travnju ove godine otvoreni su natječaji za Inovacije u poljima Ribolova i Akvakulture koji će biti otvoreni do 2. kolovoza ove godine.

Novosti

HOK digital sadrži sve bitne osiguravateljske procese te na idealan način podržava rad na daljinu, na koji smo se svi navikli prethodnih mjeseci, pa...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.