Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvati, trebali biste glasati za ulazak u Europsku uniju

Građani Hrvatske trebali bi glasati za ulazak u Europsku uniju, rekao je šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren na okruglom stolu „Kraj pregovora s Europskom unijom: iskorak ili raskorak?“, dodavši da Vlada mora nastaviti s informiranjem građana o EU…

Građani Hrvatske trebali bi glasati za ulazak u Europsku uniju, rekao je šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren na okruglom stolu „Kraj pregovora s Europskom unijom: iskorak ili raskorak?“, dodavši da Vlada mora nastaviti s informiranjem građana o EU...

Vandoren je izrazio nadu da će hrvatske vlasti nastaviti s poslom kojega obavljaju u posljednje vrijeme kako bi Hrvatska uskoro postala punopravnom članicom EU, te je rekao kako Europska komisija analizira poglavlja 8. i23 i da će taj proces provesti na objektivan, ali rigorozan način. Šef Delegacije EU se dotaknuo i gospodarskih pitanja, naglasivši kako je Hrvatska već integrirana u jedinstveno europsko tržište.

Borba protiv korupcije je važna

Zastupnica Zelenih u Europskom parlamentu Urlike Lunaček pohvalila je borbu hrvatskih vlasti protiv korupcije rekavši kako je suzbijanje korupcije na visokom nivou. Ipak, Lunaček je rekla kako se na nekim područjima još mora raditi, kao što je pitanje pravosuđa, zaštite okoliša ili ratnih zločina. Također je naglasila da ulazak Hrvatske u EU nije samo važno za Hrvatsku već i za cijelu regiju. Govoreći o civilnom društvu, Lunaček je istaknula da se građani upravo preko civilnog društva trebaju aktivnije uključiti u proces pridruživanja EU, te je rekla da Vlada građane mora na transparentan način uključiti u taj proces jer bi u protivnom moglo doći do problema na referendumu o pridruživanju.

Govoreći o reformama nužnim za što skoriji ulazak u EU, potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac je naglasio kako treba nastaviti raditi na pitanjima uloge pučkog pravobranitelja, besplatne pravne pomoći, regionalne suradnje, problema diskriminacije i prava manjina, dodavši da je pitanje ljudskih prava važno za svaku državu pa tako i Hrvatsku.


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

S eksplozijom e-trgovine raste i broj skladišta diljem svijeta. Naime, s procijenjenih 151.000 skladišta u 2020. očekuje se rast na 180.000 skladišta do 2025....

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.