Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatska postaje veliko gradilište, evo koji su projekti spremni za realizaciju [VIDEO]

Ukupno je za hrvatsku alocirano 11,7 milijardi eura, a za kohezijsku politiku 8 mlrd eura, što su veliki novci

Ukupno je za hrvatsku alocirano 11,7 milijardi eura, a za kohezijsku politiku 8 mlrd eura, što su veliki novci

Povjerenik za EU regionalni razvoj Europske Unije Johanes Hahn sastao se u Vladi RH s visokim državnim dužnosnicima, među kojima su i potpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Tarita.

Tom prilikom je rekao kako je 70posto EU fondova Hrvatskoj na raspolaganju za javne investicije te kako se u nekim segmentima već možemo smatrati dijelom Europske Unije jer vlasti nisu više pod nadzorom EU delegata i opća uprava za proširenje je ukinula nadzor.

[infopunkt 6050 2]

[infopunkt 6050 3]

[infopunkt 6050 8]

Ministar Branko Grčić je rekao kako je posjet povjerenika vrlo uspješan te je osigurano M + 3 korištenje fondova, što znači da Hrvatska ima tri, a ne dvije godine za obavljanje kompletnog posla.

[infopunkt 6050 4]

“Ukupno je za hrvatsku alocirano 11,7 mlrd eura, a za kohezijsku politiku 8 mlrd eura, što su veliki novci”, rekao je Grčić.

[infopunkt 6050 5]

Za samu pripremu projekata država je izdvojila 350 mil eura.

[infopunkt 6050 6]

Projekti će se temeljiti najviše na prometnim pravcima, prugama, vodovodu, znanstvenim institucijama, integraciji gospodarstva i proaktivnim mjerama zapošljavanja.

[infopunkt 6050 7]

Na novinarsko pitanje o tom koliko ima spremnih projekata, ministar Grčić je rekao kako su spremni projekti u iznosu od 2 mlrd i 200 mil kn.

[infopunkt 6050 9]

“Spremamo se za velike projekte tipa pruge, Dugo selo – Križevci vrijedno 200 mil eura, Okučani – Novska, projekt vrijedan 50 mil eura, dogovoreni su projekti za obnovu pravca prema Rijeci, a to je investicija vrijedna milijardu i pol eura”, rekao je Grčić.

Prepreke u realizaciji projekata za EU fondove su rješavanje imovinsko – pravnih odnosa.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.