Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatska poštanska banka izdaje 300 milijuna kuna stambenih kredita

Hrvatska poštanska banka (HPB) samo za stambene kredite za ovu godinu odvojila je 300 milijuna kuna, a iz te su banke danas najavili da će sljedećeg tjedna predstaviti široku ponudu konkurentnih kredita namijenjenih građanima i poduzetnicima kroz svoju novu reklamnu kampanju pod nazivom “Domaći krediti za sve”.

Hrvatska poštanska banka (HPB) samo za stambene kredite za ovu godinu odvojila je 300 milijuna kuna, a iz te su banke danas najavili da će sljedećeg tjedna predstaviti široku ponudu konkurentnih kredita namijenjenih građanima i poduzetnicima kroz svoju novu reklamnu kampanju pod nazivom "Domaći krediti za sve".

U HPB-u su odlučili izdvojiti više sredstava za plasmane klijentima na temelju pokazatelja o osnaženoj likvidnosnoj poziciji banke u posljednja tri mjeseca 2009. godine.

Pritom iz Hrvatske poštanske banke napominju da su jedna od rijetkih poslovnih banaka koja u protekloj godini nije podizala kamate na stambene kredite. Kamatna stopa od 6,99 posto (EKS od 7,41 posto) konkurentna je i među najnižima na tržištu, navode iz HPB-a.

HPB kani kreditirati malo i srednje poduzetništvo

Dodaju i kako je HPB početkom 2010. povećala i rok otplate kredita sa 25 na 30 godina, uz mogućnost počeka od 12 mjeseci.

“U posljednja tri mjeseca 2009. godine osnažena je likvidnosna pozicija banke, pa smo na temelju tih pokazatelja odlučili izdvojiti više sredstava za plasmane našim klijentima. U prvom koraku bit će to čitav niz namjenskih i nenamjenskih kredita za građane, ali i financiranje malog i srednjeg poduzetništva”, izjavio je u povodu početka nove akcije predsjednik Uprave HPB-a Čedo Maletić.

Također je najavio kako će HPB biti aktivno uključena u program Vlade RH za gospodarski oporavak i razvitak u sklopu kojeg će poduzetnicima odobravati sredstva za prevladavanje poteškoća uzrokovanih globalnom krizom.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.