Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatski duhani: ugovorena proizvodnja duhana na 3.717 hektara

Hrvatski duhani, tvrtka iz sastava Adris grupe, ugovora je ovogodišnju proizvodnju duhana na sirovinskom području u Podravini i Slavoniji na ukupno 3.717 hektara.

Hrvatski duhani, tvrtka iz sastava Adris grupe, ugovora je ovogodišnju proizvodnju duhana na sirovinskom području u Podravini i Slavoniji na ukupno 3.717 hektara.

To je, kako navode iz tvrtke, sukladno planiranim ovogodišnjim proizvodnim površinama od 3.700 do 3.800 hektara na kojima bi se proizvelo 10.000 tona duhana s prosječnim urodom duhana tipa virginia od 2,5 tona po hektaru i duhana tipa burley od tri tone po hektaru.

Predsjednik Uprave Hrvatskih duhana Mirko Boić kazao je kako su očekivali da će ove godine zadržati proizvodnju duhana na razini prošlogodišnjih proizvodnih površina i u tome su uspjeli.

Ukupno je ugovoreno 3.717 hektara, od čega 495 hektara za duhan tipa burley. Međutim, već je ustaljena praksa da se ugovorene proizvodne površine u vrijeme sadnje duhana povećaju za 5 do 6 posto, stoga očekuju da će ukupne proizvodne površine ove godine biti oko 3.900 hektara, istaknuo je Boić.

Napomenuo je i kako su bila neutemeljena strahovanja da bi ove godine moglo doći do drastičnog smanjenja proizvodnih površina pod duhanom.

Iz tvrtke navode kako će do kraja ovog mjeseca biti riješen i model financiranja kupnje opreme za navodnjavanje od 250 do 300 hektara, čija je cijena od 10.000 do 15.000 kuna po hektaru, kao i opreme za sušenje duhana na drvnu biomasu za stotinjak sušnica za duhan, čija je cijena od 5.500 do 6.000 eura za jednu sušnicu.

Očekuje se da će u kreditiranje kupnje te opreme za proizvođače duhana biti uključene poslovne banke i organizator proizvodnje, odnosno Hrvatski duhani.


Napisao

Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.