Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ekonomija

Hrvatski duhani započeli s ugovaranjem nove proizvodne sezone berbe 2022.

U 2021. godini strojno je obrano oko 50 posto duhana, uz pomoć mehaničkih berača u koje je HD posljednjih nekoliko godina investirao više od 18 milijuna kuna, a s čime se nastavlja i u nadolazećem razdoblju.

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, započeo je sa službenim ugovaranjem nove sezone proizvodnje duhana. Nova sezona nastavak je uspješne realizacije otkupa duhana u kojem su Hrvatski duhani svojim proizvođačima u potpunosti i na vrijeme isplatili ukupno 81,6 milijuna kuna, čak 6 milijuna kuna više, u usporedbi s 2020. godinom. Riječ je o najvećem volumenu i najvećoj vrijednosti proizvodnje u posljednje četiri berbe unatoč velikim izazovima koji su tijekom godine nastajali zbog vremenskih neprilika, prije svega zbog šteta nastalih od suše, tuče i mraza, a koji su značajno utjecali na kvalitetu i prinos duhana. S obzirom da su Hrvatski duhani osigurali najpovoljnije uvjete osiguranja,  proizvođačima HD-a isplaćeno je više od 16 milijuna kuna.

U 2021. godini strojno je obrano oko 50 posto duhana, uz pomoć mehaničkih berača u koje je HD posljednjih nekoliko godina investirao više od 18 milijuna kuna, a s čime se nastavlja i u nadolazećem razdoblju. Zahvaljujući uvođenju novih tehnologija u proizvodnju, smanjili su se troškovi i podigli prinosi, a istovremeno se doskočilo i ključnom izazovu poljoprivrednih proizvođača – nedostatku radne snage.

Hrvatski duhani pouzdan su partner svim svojim proizvođačima. Kao i uvijek do sada, brinu o održivosti proizvodnje duhana te kontinuirano prate sve troškove proizvodnje, što u konačnici rezultira i povećanjem cijena otkupnih klasa svake godine. Cilj je nastaviti povećavati kvalitetu i prinose duhana, a time i profitabilnost proizvođača i u 2022. godini. U HD-u proizvođači imaju stabilno okruženje za proizvodnju, mogućnost povoljnog financiranja kompletne proizvodne godine, kao i dodatnih ulaganja u opremu i tehnologiju, kontinuiranu podršku agronoma na terenu i, uz sve to, osiguran otkup kompletne proizvodnje. Proizvodnja duhana organizirana na ovaj način jedna je od najbolje organiziranih poljoprivrednih

Pročitajte još:

Ekonomija

Autobusa punih radnika skoro više nema, proizvodnih tekstilnih pogona sve je manje.

Ekonomija

Do kraja godine certificirat će se između pedeset i šezdeset obiteljskih i malih hotela koji su se opredijelili za zeleno poslovanje.

Komentari

Bliži se kraj nastavne godine, a time i donošenje važne odluke za tisuće osmaša diljem Hrvatske – koju srednju upisati. Tim povodom razgovarali smo...

Ekonomija

Paralelno sa smanjenjem „straha“ od online kupovine, jačaju sve veća očekivanja e-kupaca.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.