Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Hrvatski građani priželjkuju nove političke opcije

Više od polovice hrvatskih građana smatra kako je za spas Hrvatske nužan ulazak u politiku stručnjaka i lidera iz poslovnog svijeta, znanosti i drugih područja, koji su se dokazali u svome poslu i koji su dorasli izazovima s kojima se Hrvatska susreće.

Više od polovice hrvatskih građana smatra kako je za spas Hrvatske nužan ulazak u politiku stručnjaka i lidera iz poslovnog svijeta, znanosti i drugih područja, koji su se dokazali u svome poslu i koji su dorasli izazovima s kojima se Hrvatska susreće.

Rezultati telefonskog istraživanja koje su proveli radio Soundset Plavi i agencija Preclarus komunikacije na uzorku od tisuću ispitanika, pokazuju da su hrvatski građani prilično otvoreni prema novim političkim opcijama, koje dolaze izvan sfere postojećih političkih stranaka.

Naime, više od polovice hrvatskih građana (52%) smatra kako je za spas Hrvatske nužan ulazak u politiku stručnjaka i lidera iz poslovnog svijeta, znanosti i drugih područja, koji su se dokazali u svome poslu i koji su dorasli izazovima s kojima se Hrvatska susreće.

Među potencijalnim novim opcijama najviše je prepoznatljiv Nacionalni forum, koji se hrvatskoj javnosti predstavio atraktivnim konferencijama, zanimljivim idejama i prijedlozima za razvoj Hrvatske te okupljanjem intelektualne elite različitih profila.

Čak 28% hrvatskih građana smatra kako dr. Nikica Gabrić i stručnjaci Nacionalnog foruma imaju dovoljno znanja i kompetencija da naprave pozitivne pomake u Hrvatskoj. Ukoliko bi se Nacionalni forum registrirao kao politička stranka, u ovom trenutku bi mogao računati na potporu oko 10 posto.

Istraživanje je pokazalo i da čak 60 posto hrvatskih građana smatra kako aktualna Vlada vodi zemlju u krivom smjeru a 45,6% kako aktualne političke elite ni na vlasti, ni u oporbi zemlju ne mogu izvući zemlju iz krize.

Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Analiza podataka iz veljače ove godine pokazala je veliko povećanje potražnje za proteinima na svim tržištima Heureka Grupe, s apsolutno najvećim povećanjem u Hrvatskoj...

Ljudski resursi

No, koje su to konkretno vještine koje sačinjavaju kvalitetnog lidera? 

Upravljanje biznisom

Danas, u doba sve češćih promjena, ključno je poznavati različite vještine kako biste od različitih ljudi dobili ono najbolje, ista situacija je i sa...

Novosti

Rastuću krizu treba iskoristiti kao priliku! Složili su se oko toga govornici konferencije Poduzetnički mindset čije je četvrto izdanje, održano u zagrebačkoj Laubi, nosilo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.