Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

HUP:”Nelikvidnost najveći gospodarski problem Hrvatske!”[VIDEO]

Premijer Milanović, ministri Grčić, Čačić i Linić sastali su se predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca

Premijer Milanović, ministri Grčić, Čačić i Linić sastali su se predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca

Premijer Zoran Milanović sastao se s predstavnicima HUP-a koji su izrazili zadovoljstvo postignutim dogovorima.

“Mi smo zadovoljni, naročito prvim mjerama koje je poduzela Vlada da se smanjenjem doprinosa rastereti gospodarstvo. Postoji glava i rep kad je u pitanju investicijska politika i treba raditi na smanjenju troškova poduzetnika”, rekao je predsjednik HUP-a Ivan Ergović.

Na pitanje treba li Vlada najprije početi s reformom državne uprave ili riješiti nelikvidnost,  Ergović je odgovorio da je prvi pravi problem nelikvidnost. Slaže se s objavom liste poreznih dužnika, ali smatra kako nije dobro da se dužnike postavi na stup srama.

[infopunkt 4227 6]

Poručio je da ga nije strah takve liste i kako je i on dužan, ali da se u takvim stvarima treba tražiti uzrok i posljedica.

Sastanku je naime prisustvovao i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić kako bi raspravili o svim aktualnim temama za gospodarstvo poput barijera u investicijama te poboljšanja komunikacije u pripremi zakonodavnih inicijativa u kojima je HUP jasno dao do znanja kako u svim tim promjenama želi sudjelovati.

[infopunkt 4227 3]

“Sastanak je bio odličan, s konstruktivnim temama kao što su CEFTA, EFTA, razgovaralo se o problemu građevinskog sektora i to onoga dijela gdje je država u sudskim sporovima koji traju 10 do 15 godina, pa je potrebno ili ići na arbitražu ili se nagoditi kako bi se pronašlo rješenje“, rekao je Čačić.

Ministar regionalnog razvoja Branko Grčić ističe kako će Vlada razgovarati sa svima, ali u konačnici ipak ona ima konačnu odluku.

[infopunkt 4227 9]

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Predsjednici uprava Adris grupe, mr. sc. Ante Vlahović, i HUP-a Zagreb, Anđelko Leko, potpisali su u Zagrebu ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu.

DOP

U Hrvatskoj udruzi poslodavaca predstavljeno je istraživanje kojeg je u srpnju i kolovozu 2017. na uzorku od 203 poduzeća provela DOBRA HRVATSKA – Poslovna...

Financije

Deloitte i banka.hr po prvi puta su pokrenuli natječaj za izbor financijskog direktora godine te ovim putem pozivaju sve zainteresirane kandidate da mu se...

Novosti

Predstavnici HUP-a od početka su uključeni u izradu novih izmjena i dopuna Zakona o zaštiti potrošača koje je pokrenulo Ministarstvo gospodarstva. Samo godinu dana...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.