Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

HURS: Milanović stavlja svoj ego ispred interesa hrvatskih građana [VIDEO]

”Za rasulo i nered u kući najveću krivicu snose gazde, a gazda u ovom slučaju je predsjednik Vlade Zoran Milanović, zbog čijeg ega su građani Hrvatske taoci”, kazao je Matijašević dodavši kako će zbog njegove ”prakse” građani Hrvatske plaćati ”račune s velikom cijenom”.

''Za rasulo i nered u kući najveću krivicu snose gazde, a gazda u ovom slučaju je predsjednik Vlade Zoran Milanović, zbog čijeg ega su građani Hrvatske taoci'', kazao je Matijašević dodavši kako će zbog njegove ''prakse'' građani Hrvatske plaćati ''račune s velikom cijenom''.

Predsjednik Hrvatske udruge radničkih sindikata (HURS) Ozren Matijašević izjavio je danas da u Hrvatskoj vlada rasulo za što je glavni krivac premijer Zoran Milanović koji stavlja svoj ego ispred interesa hrvatskih građana.

”Za rasulo i nered u kući najveću krivicu snose gazde, a gazda u ovom slučaju je predsjednik Vlade Zoran Milanović, zbog čijeg ega su građani Hrvatske taoci”, kazao je Matijašević dodavši kako će zbog njegove ”prakse” građani Hrvatske plaćati ”račune s velikom cijenom”.

Izjavio je kako je on samo jedan od takvih likova iz hrvatske Vlade, dodajući kao primjer i ministra zdravstva i ministra rada.

[infopunkt 7146 2]

“Milanović gubi tlo pod nogama, ekonomija ne pokazuje napredak, a on teško priznaje poraze na unutarnjem i vanjskom planu”, rekao je Matijašević na konferenciji za novinare dodavši kako je premijer odnedavno počeo dobivati packe i iz Bruxellesa, koji bi mu trebao biti “domaći teren”.

Čelnik HURS-a kaže kako je “ljudski poželjeti skrenuti interes javnosti s vlastitih neuspjeha i grešaka na svjetonazorske sukobe i selektivnu zaštitu ljudskih prava, no takvo postupanje nipošto nije državničko”.

O teškom gospodarskom stanju u zemlji svjedoči podatak o padu BDP-a od 0,7 posto, što je sedmi uzastopni kvartal s padom BDP-a, istaknuo je.

Matijašević je podsjetio kako je u odnosu na proteklu godinu industrijska proizvodnja pala za 4,1 posto uz istodobni pad broja zaposlenih u tom sektoru za 5.026 osoba, a porast deficita vanjskotrgovinske razmjene za 7,1 posto. Posebno ga čudi što je Hrvatska uvezla devet puta više voća i povrća nego što je izvezla.

”Navest ću biser nad biserima – dok nam poljoprivreda propada, a seljaci muku muče uživajući vlast kakva je, devet puta više voća i povrća je uvezeno nego izvezeno”, istaknuo je.

[infopunkt 7146 3]

Također je prozvao ministra zdravlja Rajka Ostojića zbog najavljenog štrajka u zdravstvu, te ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića zbog “spinova i probnih balona” u vidu gotovih rješenja koje u javnost pušta oko izmjena Zakona o radu dok sindikati još nisu izišli sa svojim prijedlogom.

[infopunkt 7146 6]

[infopunkt 7146 8]

Obrušavajući se na Miranda Mrsića, Matijašević je nastavio: ”Sve to mogu raditi jer su uveli praksu. Donesu zakon računajući na fikuse koji su u njihovim dresovima, a onda nekoliko puta mijenjaju taj isti zakon”, navodeći primjer revizije invalidskih mirovina.

[infopunkt 7146 9]

Vladu je pozvao da “umjesto jalovih rasprava” okupi tim stručnjaka i dopusti im da detektiraju loše točke sustava.

[infopunkt 7146 7]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.