Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Iako su suficitarno zanimanje, posla za ekonomiste još uvijek ima

Iako se ekonomiste često svrstava u suficitarna zanimanja, smanjuju se upisne kvote na fakultetima te se priča o neusklađenosti obrazovnog sustava i tržišta rada, podaci portala MojPosao govore o drugačijem trendu u zapošljavanju istih.

Iako se ekonomiste često svrstava u suficitarna zanimanja, smanjuju se upisne kvote na fakultetima te se priča o neusklađenosti obrazovnog sustava i tržišta rada, podaci portala MojPosao govore o drugačijem trendu u zapošljavanju istih.

U prvom kvartalu 2014. godine na portalu MojPosao bilo je objavljeno 440 oglasa u kategoriji Ekonomija, financije, računovodstvo, što je 34% više nego 2013. godine

Također, kategorija Ekonomija, računovodstvo, financije u ukupnom broju oglasa sudjeluje s 9%.

Najtraženija zanimanja u istoimenoj kategoriji su Knjigovođa, Računovođa i diplomirani ekonomist.

Prema servisu MojPlaća.hr, najbolje će biti plaćeni diplomirani ekonomisti, čija prosječna plaća iznosi 5.765 kn, što je 7% iznad prosječne plaće u Hrvatskoj.

Ipak, 7% ispod prosjeka bit će plaćeni računovođe čija prosječna plaća iznosi 5.006 kuna.

Što se tiče kvalifikacija potrebnih za zaposlenje, u većini oglasa traži se visoka stručna sprema i to u čak (71%) oglasa. Viša stručna sprema navodi se kao bitan uvjet u 35% oglasa.

Iako ponekad radno iskustvo ne mora biti pokazatelj znanja i vještina, u 82% oglasa traži se prethodno radno iskustvo u prosječnom trajanju tri godine i sedam mjeseci.

Ako ste ekonomist po struci i trenutno ste u potrazi za zaposlenjem, pogledajte trenutno aktivne oglase na portalu MojPosao.

KPMG, globalna mreža nezavisnih društava koja pružaju usluge revizije, poreznog i financijskog savjetovanja traže Pripravnika/ Juniora koji posjeduje diplomu ekonomskog fakulteta, odlično poznaje engleski jezik i u govoru i u pismu te posjeduje veliku razinu osobnog integriteta. Ukoliko odgovarate uvjetima radnog mjesta, prijavite se na linku.

Ukoliko imate položen stručni ispit za obavljanje poslova brokera, Podravska banka ima posao za vas. Osim što od kandidata traže visoku stručnu spremu, izvrsno znanje engleskog jezika, također je poželjno radno iskustvo na poslovima posredovanja kod trgovanja vrijednosnim papirima na tržištu kapitala. Sve ostale uvjete i detaljan opis radnog mjesta možete provjeriti u natječaju.

Za kandidate s područja Šibensko-kninske županije, ali i sve koji su spremni na preseljenje zbog željenog zaposlenja, tvrtka Marina Hramina ima otvoreno radno mjesto. Potrebne su 3 godine iskustva na poslovima samostalnog vođenja knjigovodstva i odlično poznavanje računovodstvenih i poreznih propisa.

Tvrtka Savacel iz Zagreba traži Poslovnu tajnicu za vođenje ureda, komunikaciju s klijentima, prevođenje ugovora i dokumenata. Sve detalje natječaja, kao i rok prijave možete vidjeti u oglasu.

Visoko obrazovanje mladih i kasnije njihovo zapošljavanje, ključni su resursi za ekonomski i društveni napredak zajednice. Polazište je izbor studija, stoga portal EduCentar provodi istraživanje o ključnim kriterijima prilikom odabira studija.

Bilo da ste već završili svoje akademsko obrazovanje ili ste tek spremate na taj ‘put’, ispunite anonimno istraživanje koji će dati odgovor je li trenutno bitniji imidž studija, njegovo trajanje odnosno težina, mogućnost zaposlenja po završetku ili nešto sasvim drugo?

Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Za još veći izbor poslova posjetite portal posao.hr. Sretno u pronalaženju posla!

Komentari

Korupcija je pošast koje nisu pošteđene članice Europske unije, ali ni njezine krovne institucije.

Lifestyle

Dobre stvari se događaju onima koji su spremni čekati. Međutim, ponekad su proaktivnost i uzimanje stvari u naše ruke pravi izbor.

Poduzeća

Od Infobipovog puta od startupa do jednoroga, do gradnje globalnog startupa i najveće coworking zajednice u regiji – Amir Babović, suosnivač Wespa Spaces i...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.