Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

DOP

IKEA Hrvatska i Tele2 potpisali Povelju o raznolikosti Hrvatska

IKEA Hrvatska i Tele 2 među prvim su organizacijama u Hrvatskoj koje su se pridružile svečanom potpisivanju Povelje o raznolikosti Hrvatska, čiji je cilj potaknuti raznolikost, nediskriminaciju, uključivost i jednake mogućnosti na radnom mjestu.

U organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), u Zagrebu je održano svečano inicijalno potpisivanje Povelje o raznolikosti Hrvatska. Povelju su usvojila 34 poduzeća i organizacije, od kojih je 5 kompanija u švedskom vlasništvu.

IKEA Hrvatska i Tele2 među prvim su  organizacijama u Hrvatskoj koje su se pridružile svečanom potpisivanju Povelje o raznolikosti Hrvatska, čiji je cilj potaknuti raznolikost, nediskriminaciju, uključivost i jednake mogućnosti na radnom mjestu. Povelja je razvijena u sklopu zajedničkog projekta Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR) s partnerima iz Slovenije i Rumunjske, uz podršku Europske komisije.

Prema podacima iz istraživanja koje je proveo Ured pučke pravobraniteljice 40% građana doživjelo neki oblik diskriminacije, od čega najveći dio odlazi na područje rada i zapošljavanja. Potpisivanje Povelje znak je pozitivnih promjena u Hrvatskoj, jer ukazuje na porast razumijevanja društveno odgovornih praksi, kao i posvećenost prema poštivanju, toleranciji i poticanju raznolikosti koja dovodi do prosperiteta kompanije, ali i društva u cjelini.

„Tele2 od samih početaka svog poslovanja ima jasno postavljene vrijednosti koje cijeni i podržava. Jedna od njih je i sloboda svake osobe da bude ono što je i da svojom sinergijom s ostalim članovima tima djeluje u smjeru napretka. U svom poslovanju vodimo brigu o našim zaposlenicima, pa s ponosom ističemo rodnu ravnopravnost budući da su u Tele2 žene zastupljene u Upravi kompanije s 33%, dok je udio žena u management timu čak 67%. Također smo orijentirani na dobrobit naših korisnika, partnera, ali i zajednice u kojoj djelujemo. Vrlo smo angažirani u društveno odgovornom poslovanju, ali i u volonterskim projektima u kojma sudjeluju naši djelatnici. Za nas je potpisivanje Povelje o raznolikosti prirodan nastavak onoga što svakodnevno činimo i čemu težimo, a to je napredak i boljitak svakog člana društva,“ izjavio je prilikom potpisivanje Povelje predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.

Potpisivanjem Povelje, IKEA Hrvatska nastavlja u promicanju principa raznolikosti i uključivosti, koji predstavljaju važnu vrijednost za tvrtku.

Briga za ljude ugrađena je u našu viziju ‘stvaranja boljeg svakodnevnog života većini ljudi’ i u našim vrijednostima. U tvrtki IKEA, vjerujemo kako je jednakost temelj ljudskih prava i zalažemo se za jednakost kako bismo doprinijeli pozitivnoj promjeni u društvu. Svjesni smo kako trebamo započeti od sebe samih kako bismo potaknuli druge i zato želimo stvoriti raznoliko i uključivo radno okruženje gdje će se svi naši zaposlenici osjećati cijenjenima, prepoznatima i gdje svatko može biti upravo ono što jest. Raznolikost doprinosi i samom poslovanju budući da su raznoliki i inkluzivni timovi kreativniji i inovativniji jer članovi timova izazivaju jedni druge na drugačije razmišljanje i djelovanje. Kao humanistička tvrtka, vjerujemo da svatko ima pravo na pravedan odnos i na jednake mogućnosti, bez obzira na svoju dob, rodni identitet, seksualnu orijentaciju, fizičke sposobnosti, etničku pripadnost, rasu, nacionalnost, vjeru ili bilo koju drugu dimenziju svog identiteta. Jednostavno rečeno: vjerujemo da jedinstvenost svakog pojedinca čini tvrtku IKEA još boljom,istaknuo je direktor IKEA SEE, Stefan Vanoverbeke.


Pročitajte još:

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Ljudski resursi

Možda se čini očiglednim, ali većina ljudi koji brzo (i često) budu unaprijeđeni dobri su u onome što rade.

Lifestyle

Je li moguće ostati pozitivan kada se svakodnevno suočavate s negativnim iskustvom?

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.