Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

IKEA Hrvatska jamči radna mjesta svim svojim zaposlenicima

U ovoj izvanrednoj situaciji, IKEA želi nastaviti živjeti svoju viziju više nego ikada prije te je poduzela mjere kako bi osigurala podršku svojim zaposlenicima i zajednici.

Vizija tvrtke IKEA oduvijek je bila stvoriti bolju svakodnevicu za što više ljudi. U ovoj izvanrednoj situaciji, IKEA želi nastaviti živjeti svoju viziju više nego ikada prije te je poduzela mjere kako bi osigurala podršku svojim zaposlenicima i zajednici.

Iako zagrebačka robna kuća i pet dostavnih centara (u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu i Zadru) ostaju do daljnjega zatvorenima, IKEA Hrvatska danas je objavila da će jamčiti radna mjesta i 100 % prihoda za svih svojih 611 zaposlenika sve dok su vladine mjere na snazi.

Za zaposlenike koji i dalje osiguravaju da IKEA rješenja za opremanje domova ostaju i u ovim vremenima dostupna putem interneta i usluge beskontaktne dostave na kućanstva, tvrtka će pružiti i dodatne pogodnosti. IKEA je učinila sve da ovi zaposlenici rade u okruženju koje je organizirano u skladu sa strogim sigurnosnim mjerama, uz odgovarajuću zaštitnu opremu i potpuno poštivanje preporuka za socijalno distanciranje.

„Od početka epidemije COVID-19, mi u IKEA Hrvatska dali smo sve od sebe da odgovorimo na potrebe što većeg broja ljudi. Iako je na naše poslovanje snažno utjecala trenutna situacija, željeli smo učiniti sve što je moguće da zaštitimo živote svojih zaposlenika, a da pritom zadržimo kontinuitet poslovanja u ovom izvanrednom razdoblju. Naš apsolutni prioritet ja da svoje zaposlene zaštitimo do kraja ove krize i omogućimo što većem broju njih da rade puno radno vreme“, kaže Nikolaos Migkianis, direktor robne kuće IKEA Zagreb.

Švedska tvrtka, uključujući IKEA Retail i IKEA Centers, pojačala je svoje djelovanje u kriznim slučajevima, odvojivši više od 1,5 milijuna kuna za donacije u proizvodima za hrvatski zdravstveni sustav i podršku zajednici. U partnerstvu s Crvenim križem i vladinim institucijama, IKEA je pružila pomoć za pacijente COVID-19, medicinske stručnjake i članove ranjivih zajednica, što uključuje donacije madraca, tekstila, hrane i drugih proizvoda.

IKEA Hrvatska nastavit će pratiti stanje u zemlji i biti uz one kojima je potrebna pomoć, uključujući zaposlenike, zajednicu, kupce i sve partnere.

Pročitajte još:

Novosti

U srijedu 21.9.2022. g. od 10 sati u robnoj kući IKEA održava se konferencija Prednosti zelene i digitalne tranzicije u realnom sektoru.

DOP

Na Svjetski dan izbjeglica, 20. lipnja, IKEA odaje počast svim izbjeglicama diljem svijeta te slavi njihovu snagu i hrabrost.

Financije

IKEA Hrvatska prošle je poslovne godine ostvarila i rast prodaje kuhinja od 22 % posto, po čemu je IKEA Hrvatska među prvima u Ingka...

Novosti

Raznolikost i inkluzija, kao i održivo poslovanje, ostat će među najvažnijim prioritetima poslovanja tvrtke IKEA Hrvatska i u nadolazećem razdoblju.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.