Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Imate li lošeg šefa?

Je li problem u vama ili jednostavno imate lošeg šefa?

Mislite da imate najgoreg šefa ili lošu šeficu? Ali, ponekad se javi sumnja. Možda vaši šefovi i nisu tako loši. Možda je problem u vama.

Blog Wisebread donosi ovu listu uz pomoć koje možete utvrditi gdje je pravi problem.

Astronomski visoki standardi

Postavlja li vaša šefica ili šef standarde koje zaista možete dostići? Očekuje li se od vas da svaki mjesec imate sve bolji učinak, čak i kad je u vašoj branši slaba sezona?

Sve su to znakovi previsokih standarda. Nitko ne može biti stalno vrhunski učinkovit, i dobar šef to razumije.

Uvijek je u pravu

Uvijek u pravu, u apsolutno svakoj konverzaciji, bez obzira na to razgovarate li o poslu ili o nečem sporednom? Ljudi koji uvijek moraju biti u pravu su nemogući u mnogim situacijama, a u poslu je problem s njima osobito značajan jer su to osobe koje ne znaju pustiti svoje zaposlenike da se razviju. Umjesto toga, potapaju ih gdje god stignu.

Ne nudi upute

Nemogući šefovi vam ne pomažu u postavljanju ciljeva, ne određuju koja se razina učinkovitosti traži od vas, niti radi išta slično tome. Ako ne znate kuda idete, a šefovi nisu raspoloženi za razgovor o tome, naći ćete se u raznim nemogućim situacijama.

Može vam se često dogoditi da se nađete u nemogućoj situaciji je nema postavljenih  mjerila, a istodobno ima očekivanja o tome što biste vi trebali dostići.

Nisu otvoreni novim idejama

Kad predstavite neku novu ideju, kako reagiraju vaši nadređeni? Jesu li otvoreni, žele li čuti više? Ili jednostavno demoliraju vašu ideju jer se stvari oduvijek rade na drugi način?

Nemogući šefovi se boje promjena, ne žele inovirati. Žele da njihovi djelatnici šute, sjede i rade na način na koji su obučeni. Ponekad to funkcionira, ali često je nemoguće napredovati bez inovacija. Nove tehnologije i procesi stalno nastaju i prilagodba je nezaobilazan uvjet za rast.

Nedosljednost

Zaboravljeno je nešto što je obećano? Nikad ne znate kad će se provesti nešto, a kad će vas ostaviti na cjedilu.

Ne sluša

Kad ste zabrinuti zbog nečega vezanog uz posao, morate moći vjerovati svom nadređenom. Bilo da je riječ o nekom novom softveru, ili je netko od vas tražio da izvršite zadatak koji nije dio vašeg posla, morate osjećati da je vaša šef netko kome se možete obratiti s povjerenjem.

Ne zna komunicirati

Nije važno jesu li komunikacijski problemi posljedica toga što netko ne zna komunicirati, nedostupan je, ili misli da vam je sve dovoljno jasno, situacija u kojoj nadređeni ne komunicira je nemoguća.

Pogreške do kojih je došlo jer radnik nije dobio upute su frustrirajuće.

Pročitajte još:

Komunikacija

Knjige je prvi put izdana 2017. godine te je sada prevedena na hrvatski jezik.

Komunikacija

Zauzeti vrh višestrukih svjetskih popisa bestsellera, biti tražena govornica na svjetskoj razini i održavati međunarodne turneje – samo je još jedan tipičan dan u...

Komunikacija

Izvještaj identificira pet ključnih područja na koja se tvrtke moraju fokusirati kako bi stvorile komunikacijsku prednost.

Komunikacija

On je jedan od najoriginalnijih mislilaca u oglašivačkoj sferi, a i šire, autor TED predavanja s milijunskim pregledima te niza planetarno popularnih bestsellera.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.