Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Indeks žena u biznisu najveći dosad, uveden i novi zakon!

SELECTIO indeks žena, koji mjeri udio žena u upravama društava u sastavu indeksa CROBEX, u 2023. godini iznosi 22,2% što je za 9,36 p.p. više u odnosu na prošlu godinu

SELECTIO indeks žena, koji mjeri udio žena u upravama društava u sastavu indeksa CROBEX, u 2023. godini iznosi 22,2% što je za 9,36 p.p. više u odnosu na prošlu godinu. Također, postotak tvrtki sastavnica CROBEXA, koje u upravama nemaju niti jednu ženu, tzv. zero companies, smanjio se za 9,57 p.p. u odnosu na prošlu godinu, pa ih je sada 33,3%.

Postoji i pozitivan trend u zapošljavanju. “Vidimo blagi porast zapošljavanja žena na višim i odgovornijim funkcija kao i porast internih rotacija koje su stvorile dodatnu priliku za napredovanje. Isto tako, u većem broju primjećujemo pozitivnu diskriminaciju u korist žena za funkcije višeg menadžmenta jer je tvrtkama danas sve važniji omjer žena i muškaraca kao i diversity i inclusion“, rekla je Valentina Haddad, voditeljica odjela za regrutaciju i selekciju SELECTIO Grupe.

Iako se broj žena u upravama povećao, smanjio se broj društava s predsjednicom uprave za jedno društvo u odnosu na prošlu godinu. Ove godine četiri društva imaju predsjednice koje su ujedno i jedine članice uprave, a to su Brodogradilište Viktor Lenac, Ericsson Nikola Tesla i FTB Turizam, dok Podravka ima 40% žena u upravi.

Porast udjela žena na menadžerskim pozicijama možda nastavi i zbog novih zakona. Naime, prošle je godine Europsko vijeće odobrilo novi zakon Europske unije za uravnoteženiju rodnu zastupljenost u upravama tvrtki koje javno kotiraju na burzi. Prema ovom zakonu, tvrtke bi trebale omogućiti 40% mjesta za osobe podzastupljenog spola na menadžerskim pozicijama ili 33% mjesta na direktorskim pozicijama do 2026. godine.

Nositelji certifikata Poslodavac Partner najbliže europskom indexu

Dobar pokazatelj pozitivnog trenda u Hrvatskoj je udio žena u upravama tvrtki nositeljica certifikata Poslodavac Partner koji trenutno iznosi 26,9% i koji je veći u odnosu na društava u sastavu CROBEXA. Na samom vrhu su HiPP, Poslovna inteligencija, Procter & Gamble i TRS sa 100% zastupljenosti žena u upravama, a iznad prosjeka su i PLIVA sa 75%, Zagrebačka pivovara sa 66,7% te HBOR sa 60% žena u upravama.

Postoji li i dalje stakleni strop?

Pozitivan trend u Hrvatskoj čini se manje pozitivnim kada stavimo brojke u europski kontekst. Naime, svih 100 najznačajnijih tvrtki Londonskoj burzi imaju barem jednu ženu u upravi, a zastupljenost žena u upravama 100 najznačajnijih društava na Londonskoj burzi, prema podacima The Female FTSE Board Report za 2022., je 39,6% i pokazuje trend daljnjeg rasta. Prema podacima Europskog instituta za jednakost spolova iz 2021., udjel žena u upravama najznačajnijih društava izlistanim na burzama u Europskoj uniji je 31,6%, pa tako Hrvatska još uvijek kaska za europskim prosjekom za skoro 10 p.p.

Važno je naglasiti da Europa ima mnogo visokokvalificiranih žena te da čak 60% diplomiranih čine žene zbog čega bi udio žena u biznisu i na europskoj razini trebao biti veći.

“Iako je postignut napredak prema rodnoj ravnopravnosti na radnom mjestu, stakleni strop za žene još uvijek postoji u mnogim industrijama i organizacijama. Žene su i dalje podzastupljene na menadžerskim pozicijama i suočavaju se s preprekama poput rodne pristranosti, nedostatka pristupa mentorima te nejednakih plaća”, istaknula je Valentina Haddad, voditeljica odjela za regrutaciju i selekciju SELECTIO Grupe. “Kako bi rast udjela žena na rukovodećim pozicijama nastavio i dosegao europske standarde, potrebno je poticati interes i mogućnost promoviranja žena u  menadžmentu”, dodala je Lara


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.