Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) objavio je izvješće o radu za 2016.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) objavio je izvješće o radu za 2016. godinu koje donosi pregled rezultata rada IRO-a.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) objavio je izvješće o radu za 2016. godinu koje donosi pregled rezultata rada IRO-a. IRO je u 2016. godini uspješno radio na unapređivanju politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj, zagovaranju socijalne dimenzije visokog obrazovanja, osiguravanju kvalitete, provedbi i daljnjem razvoju Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, financijskoj pismenosti za nastavak obrazovanja, unapređivanju politika financiranja visokog obrazovanja te povećanju akademske mobilnosti. U području obrazovnog savjetovanja, IRO je zadržao središnje mjesto u Hrvatskoj za informacije o mogućnostima stipendiranja i studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu te je u 2016. godini odgovoreno na više od 15.000 različitih upita o mogućnostima vezanima za nastavak obrazovanja i financijsku potporu za studij u Hrvatskoj i inozemstvu te je 10.000 posjetitelja posjetilo 12. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci u organizaciji IRO-a.

Cjeloviti tekst izvješća dostupan je na mrežnim stranicama IRO-a www.iro.hr/hr/o-nama/izvjesca-i-kljucni-dokumenti/.

IRO je u 2016. godini upravljao i/ili sudjelovao u provedbi ukupno 13 nacionalnih i međunarodnih projekata te je objavljeno 39 priopćenja za javnost, organizirana su 4 Sajma vezana za promociju visokog obrazovanja te obrazovne mogućnosti u Hrvatskoj i inozemstvu, od čega su se tri održala u Zagrebu, a jedan u Rijeci. IRO zaposlenici su sudjelovali na brojnim nacionalnim i međunarodnim događanjima, konferencijama, seminarima i radionicama u području visokog obrazovanja, od čega je IRO bio organizator 6 takvih događanja u Hrvatskoj.

Kao posebna postignuća u 2016. godini ističemo:

 

  • Politike visokog obrazovanja: IRO je radio na unapređivanju politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj koje se odnose na socijalnu dimenziju visokog obrazovanja, osiguravanje kvalitete, razvoj Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, financijsku pismenost i financiranje visokog obrazovanja, te internacionalizaciju. Zbog svoje stručnosti u poznavanju politika visokog obrazovanja, predstavnici IRO-a bili su aktivni članovi ključnih savjetodavnih i upravnih tijela za razvoj obrazovanja u Hrvatskoj: Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala te Upravno vijeće Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. IRO je u 2016. godini upravljao i/ili sudjelovao u provedbi ukupno 13 nacionalnih i međunarodnih projekata, od čega izdvajamo provedbu 1 IPA projekta (Instrument pretpristupne pomoći) na temu transparentnosti u osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanju te partnerstvo u provedbi 3 projekta iz Europskog socijalnog fonda (ESF) koja su se bavila daljnjim razvojem HKO-a, i to s posebnim naglaskom na izradi standarda zanimanja i kvalifikacija te priznavanju i vrednovanju neformalnog i informalnog učenja.

 

  • Strateški plan IRO-a za period 2016.-2020.: IRO je objavio Strateški plan 2016.-2020. čiji je glavni fokus unaprjeđenje politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO će se kroz svoje aktivnosti u sljedećem strateškom razdoblju zalagati za visoko obrazovanje vođeno načelom pravednosti i unapređivanja kvalitete, koje će promicati internacionalizaciju, poticati cjeloživotno učenje te odgovarati potrebama pojedinaca i društva. Svoje ciljeve IRO će ostvarivati pružanjem stručne podrške institucijama i pojedincima te umrežavanjem domaćih i međunarodnih stručnjaka.

 

  • Obrazovno savjetovanje: U svrhu povećanja akademske mobilnosti i internacionalizacije visokog obrazovanja, IRO je nastavio provoditi redovite aktivnosti besplatnog savjetovanja studenata i učenika o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj, SAD-u i u Europi te je organizirao obrazovne sajmove kako bi približio ove informacije javnosti (Sajam stipendija i visokog obrazovanja te Sajam američkih koledža). IRO je također uspješno nastavio uređivati i održavati nacionalni portal o stipendijama www.stipendije.info te portal o studiranju u Hrvatskoj (namijenjen stranim studentima) www.studyincroatia.hr.  IRO je i dalje prepoznat kao središnje mjesto u Hrvatskoj za informacije o mogućnostima stipendiranja te studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu. U 2016. godini obrazovne savjetnice iz IRO-a su za 619 učenika srednjih škola iz Nove Gradiške, Gline i Petrinje održale radionice na temu financijske pismenosti za nastavak obrazovanja, 111 studenata i učenika sudjelovalo je na besplatnim obrazovnim savjetovanjima u IRO-u, 180 polaznika pohađalo je grupne i individualne tečajeve TOEFL, GMAT i ACT, a testirano je ukupno 196 osoba u IRO-u. IRO je u 2016. godini odgovorio na više od 15.000 različitih upita o mogućnostima vezanima za nastavak obrazovanja i financijsku potporu za studij u Hrvatskoj i inozemstvu te je 10.000 posjetitelja posjetilo Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci u organizaciji IRO-a.

 

Rad i postignuća IRO-a temeljena su na suradnji sa svim dionicima u visokom obrazovanju i na partnerstvu s pojedincima i institucijama iz Hrvatske i inozemstva. Ovim putem zahvaljujemo svim donatorima, partnerima i suradnicima na povjerenju i suradnji.


Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.