Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

Inteligentne je lakše dekoncentrirati!

Otkrijte kako financirati projekt iz EU fondova

Inteligentni radnici mogu imati teškoća pri koncentraciji zbog velikog broja ideja koje bujaju u njihovim nadarenim glavama, pokazuje istraživanje na koje se poziva britanski tisak, a problem koncentracije otežava i ubrzani tehnološki razvoj. Poslodavci uvijek teže zaposliti najsjajnije ljude, međutim, nositi se s višestrukim zadacima i odvlačenjem pažnje u uredu jednako je teško pametnima kao i svima drugima, a možda im je čak i teže.

Najpametnijim pojedincima možda je teže odlučiti kojim idejama dati prednost ako su ometani u poslu što u njih izaziva osjećaj “neadekvatnosti i općenito nesposobnosti da se nose s teretom posla”, kaže psihijatar dr. Ned Hallowell. U  konačnici, najpametnijima se događa da ne uspijevaju ispuniti vlastiti potencijal kao ni očekivanja poslodavca.

Gotovo polovica od 10.000 zaposlenika obuhvaćenih istraživanjem u 17 zemalja, muku je mučila održati koncentraciju u uredu, pokazuje studija Steelcasea. Dodatni pritisak na zaposlenike danas je ubrzani pristup tehnologiji.

Istraživanje GlobalWebIndex na koje se poziva Steelcase, pokazuje da je prosječno vrijeme provedeno u korištenju mobitela naraslo 200 posto od 2012. godine. Prosječni korisnik smartphonea u Velikoj Britaniji čak 221 put na dan provjerava poruke, pozive i drugo na svome uređaju. Prosječni zaposlenik u uredu provjerava svoju elektronsku poštu 30 puta na sat.

Sveučilište California navodi da je prosječni zaposlenik u uredu svake tri minuta prekidan u radu ili mu nešto odvlači pažnju. Način na koji radimo mijenja se brže nego ikada i mozak je izložen stresu i distrakcijama koje mogu voditi opterećenju, a statistički podaci pokazuju da se distrakcije na poslu povećavaju.

Izvor: N1

Pročitajte još:

Ljudski resursi

Oni s visokim kvocijentom inteligencije dijele dosta zajedničkih crta ličnosti.

Novosti

Bilo da ste glazbeni genij ili poznajete sebe iznutra i izvana, donosimo sve vrste inteligencije, načine s kojima ih možete izoštriti i održavati te...

Poduzeća

Lenovo je predstavio inovacije uključujući prvo javno prikazivanje dokaza koncepata za rollable pametne telefone i prijenosna osobna računala.

Komentari

Umjetna inteligencija polako ulazi u škole, a STEM postaje neophodan za poslove budućnosti.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.