Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Investitorima je potreban individualni pristup

Drugi međunarodni investicijski forum -„Mi nudimo mogućnost“ Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, kojem su se i ove godine, kao suorganizatori priključili Grad Opatija i Agencija za investicije i konkurentnost, održan je 30. listopada 2013.g. u Opatiji.

Drugi međunarodni investicijski forum -„Mi nudimo mogućnost“ Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, kojem su se i ove godine, kao suorganizatori priključili Grad Opatija i Agencija za investicije i konkurentnost, održan je 30. listopada 2013.g. u Opatiji.

Na pitanje možemo li očekivati preokret u sljedećoj godini vezano za investicije u Hrvatskoj, predsjednik HGK Nadan Vidošević odgovorio je da je to najteže pitanje, te da kao građanin želi vjerovati da postoji. Dodao je da postoje dvije razine -naše unutarnje slabosti i slaba ponuda investitora. Naše okruženje ne stoji dobro, kazao je. Temeljne pretpostavke za uspjeh investicija su tržište, predvidivost propisa, kvaliteta radne snage. Potreba je da se svakom potencijalnom investitoru pristupi individualno, međuresorski, potiče i animira. HGK je upravo zbog toga otvorila nove Centre unutar HGK- Centar za EU, Centar za investicije i Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj.

Na panelu ‘Članstvo u EU – Nove mogućnosti regionalnog razgovora’, govorili su potpredsjednik Vlade Branko Grčić i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Marcin Kubiak, zamjenik ministrice regionalnog razvoja Poljske, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, Darko Lorencin, ministar turizma, Damir Novinić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost te Nadan Vidošević, predsjednik HGK. Forumu su nazočili ministri, agencije, komore, banke, tvrtke, diplomatska predstavništva te predstavnici investitora koji su odabrali Hrvatsku i Primorsko-goransku županiju za realizaciju svojih poduzetničkih poduhvata.

Uvodnu riječ imali su Ivo Dujmović, gradonačelnik Grada Opatije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke i Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije. Naglasili su da se ovogodišnji Forum održava u drugačijim uvjetima od lanjskih, jer je Hrvatska u međuvremenu postala punopravna članica EU što otvara nove mogućnosti zainteresiranim investitorima, daje im dodatnu pravnu sigurnost i otvara mogućnost da svoje investicijske poduhvate realiziraju dijelom i sredstvima EU, što je bila i prva tema na današnjem Forumu.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Lifestyle

Poradite na koncentraciji jer samim time ćete bolje raditi i osjećat ćete se zadovoljniji zbog rezultata. Evo nekoliko savjeta za bolju koncentraciju!

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.