Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Edukacija

IRO objavio Strateški plan razvoja za razdoblje od 2016. do 2020. godine

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) izradio je strateški plan razvoja s ciljem određivanja jasnih smjernica razvoja koje uzimaju u obzir najznačajnija društvena, gospodarska i politička kretanja na lokalnoj, nacionalnoj, europskoj i globalnoj razini. Strateški plan odnosi se na razdoblje 2016.-2020. godine i sadrži prikaz ciljeva i aktivnosti putem kojih se IRO želi pozicionirati kao vodeća neprofitna organizacija u Hrvatskoj i regiji usmjerena na razvoj politika visokog obrazovanja. IRO će i budućem razdoblju nastaviti kontinuirano pratiti i unapređivati politike visokog obrazovanja u Hrvatskoj iz sljedećih područja: socijalna dimenzija visokog obrazovanja, financiranje visokog obrazovanja, osiguravanje kvalitete, cjeloživotno učenje i razvoj Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te internacionalizacija i mobilnost u visokom obrazovanju.

Glavni strateški ciljevi IRO-a u razdoblju od 2016. do 2020. godine su:

  1. Unapređivati i zagovarati politike visokog obrazovanja u skladu s potrebama pojedinaca i društva.
  2. Osigurati veću dostupnost i kvalitetu usluga iz područja visokog obrazovanja pojedincima te akterima politika visokog obrazovanja.
  3. Poticati umrežavanje, dijalog i razmjenu najboljih praksi među akterima politika visokog obrazovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

IRO je u proteklom strateškom periodu od 2011. do 2015. godine u potpunosti ostvario zadane strateške ciljeve i izrastao u vodeću stručnu organizaciju koja se bavi razvojem i zagovaranjem politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Prateći razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, IRO je kontinuirano i uspješno unapređivao politike visokog obrazovanja baveći se istraživanjima u visokom obrazovanju, objavljivanjem publikacija, stručnih i znanstvenih članaka, priopćenja i preporuka za donositelje odluka, uspješnom provedbom domaćih i međunarodnih projekata, provedbom zagovaračkih inicijativa i radom u relevantnim nacionalnim tijelima te kroz umrežavanje s ključnim dionicima.

Dosad objavljene stručne i znanstvene publikacije IRO-a možete pronaći na poveznici: http://www.iro.hr/hr/publikacije-i-resursi/), a popis uspješno provedenih domaćih i međunarodnih projekta dostupan je na poveznici: http://www.iro.hr/hr/politike-visokog-obrazovanja/projekti/).

Cjeloviti tekst Strateškog plana razvoja Instituta za razvoj obrazovanja za razdoblje od 2016. do 2020. dostupan je na poveznici: http://bit.ly/2gaPyW7

Pročitajte još:

Edukacija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) nositelj je projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF) pod nazivom „EDUpolicy LAB – društveno korisnim učenjem do jednakih...

DOP

Predstavnice IRO-a govorit će o ulozi i aktivnostima organizacije predane napretku visokog obrazovanja i stvaranju društva znanja, prvenstveno kroz provedbu nacionalnih i EU projekata...

Edukacija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) je pokrenuo međunarodni projekt čiji je cilj adresirati novi prioritet Europske unije u području politika visokog obrazovanja: poticati civilnu...

Edukacija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) objavio je izvješće o radu za 2016. godinu koje donosi pregled rezultata rada IRO-a.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.