Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Računovodstvo i financije

Ispeglani računi – uspješan završetak Accounting Battlea

U prvom krugu natjecatelji su rješavali teorijska pitanja, a u drugom krugu rješavali su računske zadatke koje su zadale profesorice s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

U četvrtak 25. ožujka održala se završnica Accounting Battlea, natjecanja iz područja računovodstva koje organizira tim Računovodstvo i financije studentske udruge eSTUDENT. Accounting Battle je natjecanje koje se održava već treću godinu za redom u kojem studenti imaju priliku pokazati svoje znanje i upoznati se s tvrtkama iz struke. Završnica natjecanja je održana uživo u uredu Infokorpa.

U prvom krugu natjecatelji su rješavali teorijska pitanja, a u drugom krugu rješavali su računske zadatke koje su zadale profesorice s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Nakon prvog i drugog kruga natjecanja, u trećem krugu studenti su pisali ispit koji je sastavio partner natjecanja, poduzeće Infokorp. Natjecanje je održano u uredu Infokorpa. Po završetku ispita predstavnici Infokorpa su sa svakim studentom pojedinačno raspravljali o zadatku, njihovim greškama te mogućim poboljšanjima.

Prvo mjesto i 5000 kn osvojila je Iva Anić, drugo mjesto i 3000 kn Duje Petričević, a treće mjesto i 1000 kn Ana Bosak.

Danko Sučević, direktor i suvlasnik Infokorpa, nam je na pitanje zašto su se prijavili na natjecanje odgovorio:

“Naša želja je poticanje izvrsnosti u struci kojom se bavimo, prvenstveno u računovodstvu. Jako nam je važno da studenti pokažu svoje znanje, da imaju motiv i taj neki drive da se žele natjecati u nečemu što je vrlo važno za našu struku.”

Na pitanje jesu li zadovoljni s organizacijom natjecanja te je li ispunilo njihova očekivanja, Sučević je poručio:

“Jako smo zadovoljni s organizacijom natjecanja, sve je prošlo u najboljem redu. Prostor natjecanja je odgovarajuć, ljudi koji su sudjelovali u organizaciji su jako pristupačni i organizirani.”

Pobjednica natjecanja, Iva Anić, studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, na pitanje koje su prednosti za studente koji se odluče prijaviti na ovakvo natjecanje odgovorila je:

“Mislim da je u današnje vrijeme kada nismo u takvom kontaktu s ljudima odličan ovakav networking. Ovdje smo u kontaktu sa studentima iz cijele Hrvatske s različitih fakulteta, gdje možemo izmjenjivati naša iskustva i znanja te možemo vidjeti našu poziciju i tako se poboljšati.”

O Accounting Battleu, Duje Petričević, student Ekonomskog fakulteta u Splitu, rekao je:

“Mislim da su ova tri kruga natjecanja bila jedan raznovrstan miks znanja i izazova koji će nas danas sutra dopasti tijekom rada u računovodstva”

Na kraju se želimo zahvaliti svim profesoricama s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koje su sastavile pitanja za drugi krug natjecanja: dr. sc. Marina Ercegović, doc. dr. sc. Sanja Broz Tominac, izv. prof. dr. sc. Ana Novak, doc. dr. sc. Ivana Barišić, dr. sc. Ana Rep, izv. prof. dr. sc. Nikolina Dečman, doc. dr. sc. Mateja Brozović te prof. dr. sc. Ivana Dražić Lutilsky.

Ako želiš saznati više informacija o samoj Udruzi ili sličnim natjecanjima, posjeti našu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u novoj akademskoj godini, pretplati se na naš newsletter.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Ekonomija

Ma kako sposobni bili jednostavno trebate djelatnike, ali i oni trebaju vas. S pravim timom možete stvoriti mrežu poslovnih veza s kojim ćete lude...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.