Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Komentari

Istraživanje potvrdilo: Europska poduzetnička mreža doprinosi rastu i razvoju poduzetništva

Europska poduzetnička mreža najveća je svjetska mreža posvećena pružanju podrške i savjeta poduzetnicima širom Europe.

Usluge Europske poduzetničke mreže (EEN) pomogle su mikro, malim i srednjim poduzećima  da u prošloj godini ostvare značajan rast prihoda i povećaju broj zaposlenih, pokazuju rezultati neovisne ankete provedene od strane Izvršne agencije za Europsko vijeće za inovacije i MSP-ove (EISMEA) iz Bruxellesa.

EEN kao ključni akter u podršci europskim malim i srednjim poduzetnicima pruža niz usluga i resursa kako bi potaknuo njihovu konkurentnost na međunarodnom tržištu te unaprijedio njihovo poslovanje. S obzirom na to da se u velikoj mjeri radi o mikro tvrtkama koje nemaju vlastite odjele i profesionalce za odrađivanje kompleksnih poslova u osvajanju novih tržišta, podrška  EEN-a izuzetno je važna.

Potvrđuju to rezultati i najnovijeg istraživanja – više od 80 posto poduzeća, korisnika EEN usluga, izjavilo je da je pružena usluga visoke kvalitete te da su te usluge prilagođene njihovim specifičnim potrebama. Upravo je prilagodljivost ključna za uspješnu podršku različitim  tipovima poduzetnika. Uz to, velika većina ispitanih korisnika, njih 84 posto, izrazila je zadovoljstvo brzinom i efikasnošću pruženih usluga.

Rezultati Impact Surveya, u kojem je sudjelovalo 51 poduzeće iz Hrvatske, jasno pokazuju kako je EEN pružio ne samo podršku, već i konkretno doprinio njihovom rastu i razvoju. Poduzeća koja su sudjelovala u anketi i koja su koristila usluge EEN-a, ostvarila su značajan rast prihoda i rast broja zaposlenih u 2022. godini.

Značajan broj korisnika koji su sudjelovali u anketi izjavio je da će koristiti usluge EEN-a i u budućnosti, što svjedoči o povjerenju koje poduzetnici imaju u Mrežu i njen kapacitet da im pomogne u njihovom dugoročnom razvoju.

“Naša glavna svrha je olakšati poduzećima rast, razvoj i konkurentnost na globalnoj razini. Kroz prilagođene usluge, povezivanje s potencijalnim partnerima i pristup izvorima financiranja, radimo na tome da poslovna vizija MSP-ova postane stvarnost. Naša mreža je tu kako bi poduzećima pomogla prepoznati prilike na međunarodnom tržištu i prevladati izazove koji se javljaju u procesu internacionalizacije'”, kaže Tina Pahić, koordinatorica projekta.

3. 15 years 3.jpg
 Izvor: ENN; 

Europska poduzetnička mreža najveća je svjetska mreža posvećena pružanju podrške i savjeta poduzetnicima širom Europe. U Hrvatskoj djeluje kroz suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom kao koordinatorom konzorcija i partnerskim institucijama HAMAG-BICRO-om, Tehnološkim parkom Varaždin, Tera Tehnopolisom Osijek, STEP-om RI Rijeka i Uredom za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu. Ova sinergija omogućava hrvatskim poduzetnicima da brže i lakše ostvare svoje ciljeve na putu prema internacionalizaciji.

Od svojeg osnutka u veljači 2008. godine, EEN je postigao izniman uspjeh u povezivanju, potpori i poticanju rasta MSP-ova te ostvarivanju njihovog punog potencijala na europskom i globalnom tržištu. Svojom prisutnošću u više od 60 zemalja diljem svijeta, EEN se etablirao kao snažna i pouzdana mreža na koju poduzetnici mogu računati za podršku i informacije.

Osim povezivanja unutar Europske unije, EEN također pruža podršku poduzetnicima izvan EU koji žele proširiti svoje poslovanje.

Više informacija o uslugama Europske poduzetničke mreže dostupno je na poveznici.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.