Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

IT Poslovi i online zarada: Najtraženije zanimanje iz udobnosti svog doma

IT poslovi su i dalje jedno od najpoželjnijih djelatnosti s obzirom na to da se radi o zanimanju koje je jako teško podložno rizicima i na kojeg jako teško utječu fluktuacije u ekonomiji, kao što su recesije ili rast.

IT poslovi su i dalje jedno od najpoželjnijih djelatnosti s obzirom na to da se radi o zanimanju koje je jako teško podložno rizicima i na kojeg jako teško utječu fluktuacije u ekonomiji, kao što su recesije ili rast. Ovakvo zanimanje pojednostavljuje pitanje kao što je online zarada te odgovara kako do iste doći. Bilo da ste u statusu studenta, đaka ili da ste freelancer, odnosno da se tek tražite u toj branši.

Najplaćeniji IT Poslovi

 • Big data engineer
 • Mobile applications developer
 • Database manager
 • Data scientist
 • Network/cloud architect
 • Senior web developer
 • Software engineer

Big data engiiner – Poslovi trebaju individualce koji mogu transformirati velike količine čistih podataka u korisne informacije radi donošenja strategija, procesa donošenja odluka i inovacija. Obično ovakav tip profesionalca (big data engineer) mogu kreirati arhitekturu softwarea i hardwarea jedne tvrtke. Naravno, razlog tomu je što ostali zaposlenici u takvim tvrtkama trebaju takve informacije kako bi radili s tim podacima. Zanimljiv je svakako podatak kako su jako traženi svugdje u svijetu, a u SAD-u im godišnje plaće prelaze preko 165 000 dolara.

Mobile applications developer – iOS i Android sustavi su proteklih godina toliko uznapredovali da u svijetu aplikacija skoro pa svakodnevno izlaze razne inovacije koje su itekako korisne, kako u privatnom, tako i u poslovnom sektoru. Stoga ne čudi i velika potražnja za takvim oblicima usluga. Korisno je znati da app developeri, opet na US primjeru, uprihode prosječno preko 135 tisuća dolara.

Database manager – Za ovaj posao definitivno treba biti “rođen” pošto treba biti jako organiziran. Obično ovo radno mjesto postoji samo u velikim kompanijama koji trebaju kvalitetno vođenje kako bi se dobila precizna strategija poslovanja. Ipak se radi o velikim količinama podataka, a za rad na istima se ova pozicija plaća preko 135 tisuća dolara godišnje.

Data scientist – Osim IT vještina, potrebno je poznavati statistiku te istu koristiti na kvalitetan način prezentirajući je kolegama iz drugih odjela. Dakle, za ovaj tip posla je potrebna napredna komunikacijska vještina pošto iz ničega treba stvoriti kvalitetne informacije.

Software engineer – Posao koji će uvijek spadati u evergreen kategoriju te će uvijek biti jako tražen. No, obično zahtijevaju poznavanje specifičnog programskog jezika u današnje vrijeme te su svakako solidno plaćeni sa 125 tisuća godišnje, u dolarima naravno.

Senior web developer – Znanje u CMS-u i cijelom front end dijelu je pod “must have” u ovoj kategoriji. Za status “seniora” u ovoj branši su ipak potrebne godine i godine iskustva te definitivno ne spada u djelatnost koja se može naučiti putem online tečaja, ili preko Youtubea.

Honorarni IT Posao

Honorarni posao je danas u zapadnoj kulturi izrazito popularna metoda koju prakticira radno aktivno stanovništvo, ali i ono koje će to tek postati (studenti, učenici).

Mogućnosti u Hrvatskoj

U Hrvatskoj itekako ima pregršt mogućnosti. Zanimljivo je da je Lijepa naša prepoznata kao jedna od IT oaza. Idealna za život uz platne uvjete koje sama niša zahtijeva pa se u zadnje vrijeme čak i pojavila kampanja ministarstava kako bi se privukli digitalni nomadi kako bi došli živjeti i raditi u Hrvatskoj.

To je svakako pohvalna činjenica, no prilike, osim za strance, ima i na domaćem tržištu. Postoje mnoge jako kvalitetne kompanije koje uvijek traže kvalitetne radnike, a neke od njih su postigle svjetske uspjehe. Od pametnih klupa, superbrzih električnih automobila pa sve do gaming industrije i app dizajna.

Freelanceri također imaju priliku na nekim domaćim platformama kao što je naša, a probiti se može i na Fiverru ili se može istražiti Upwork

O uspjehu na takvim svjetskim platformama smo nedavno pisali, a o tome ćemo posvetiti više detalja kako biste dobili što detaljnije upute. Najveća problematiku iz hrvatske perspektive može predstavljati konkurencija iz Azije, odnosno Indije koja je oborila tržište s niskom cijenom rada. Međutim, u posljednjih godinu dana mnogi poslodavci ipak više vjeruju Europljanima pa je to jedna od prilika koja se da iskoristiti za poslovni uspjeh.

IT Posao je zanimanje današnjice, ali i djelatnost budućnosti. Internet je prepun raznih alata putem kojih se mogu započeti stjecati određena znanja, a dostupnost informacija nikada nije bila bliža, što bi svatko tko se želi pronaći u tome trebao znati iskoristiti! U najgorem slučaju internet možete iskoristiti kao dodatnu online zaradu

Svakako možete pratiti našu web stranicu s najnovijim oglasima za freelance posao!

Najplaćeniji IT poslovi

 • Big data engineer
 • Mobile applications developer
 • Software engineer
 • Database manager
 • Data scientist
 • Network/cloud architect
 • Senior web developer

Best freelance jobs sites

 • freelance.com
 • fiverr.com
 • upwork.com
 • freelance.com.hr
 • careerjet
 • freelance.hr
 • jooble


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Osobne financije

Bilo da si zarađenim novcem želite priuštiti dugo priželjkivani automobil ili ga pak planirate uložiti u kupovinu nekretnine ili dionica, važno je steći naviku...

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.