Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Lifestyle

IT stručnjakinje s mnogo utakmica u nogama

Bitno je imati što više utakmica u nogama. Uzrečica je to koju hrvatske poslovne žene ne koriste samo u prenesenom značenju. Naime, na Sportskim igrama za žene u biznisu koje organizira mreža Women in Adria, natjecat će se predstavnice dvanaest hrvatskih tvrtki. Među njima je i ekipa M Sana.

Ekipu čini dvanaest igračica, a koliko su jake, pokazale su na prošlogodišnjem turniru. Iako netom okupljene, osvojile su drugo mjesto. Pritom je njihova Iva Kušar proglašena igračicom turnira.

„Nogomet smo zaigrale u prvom redu zbog zabave i druženja. Treninge i turnire doživljavamo kao mali team building“, otkrila je Barbara Martek, product menadžerica M Sana za Panasonic i Garmin koja na nogometnom terenu igra na poziciji desnog krila.

„Žene su u IT industriji u manjini, no iako nas nema mnogo u poslu, pokazujemo da smo jednako dobre kao i muški kolege. Slično je i na nogometnom terenu. Želimo pokazati da se želimo i možemo dobro snaći u muškom sportu“, kazala je Ana Radeljić, product menadžerica M Sana za prijenosna računala Acer i Toshiba te obrambena igračica.

Srčane poput profesionalki

Trener M Sanove ekipe Alen Panić za svoje kolegice iz tvrtke pun je riječi hvale.

„Mnogo je lakše trenirati cure nego dečke. Daleko više slušaju i mnogo manje filozofiraju“, iskren je Panić te otkriva: „Između profesionalnog i rekreativnog nogometa najveća je razlika u vrsti i količini treninga, ali za vrijeme utakmice razlika gotovo da ni ne postoji. Djevojke igraju srčano poput profesionalnih sportašica.“

„Ni jedna se od nas nikada nije profesionalno bavila nogometom. Zajedničku igru doživljavamo kao zabavu, no kad zbog lošeg vremena manje treniramo zajedno, trudimo se ostati u formi svaka na svoj način. Idemo u teretanu, trčimo, bavimo se biciklizmom… Uglavnom sve smo jako aktivne, a za nadolazeće Sportske igre pripremamo se jako ozbiljno, među ostalim i taktički“, kazala je Ana Radeljić.

M San ekipa

M San ekipa

Opasne igračice

Igralište na kojem treniraju, nije im daleko od ureda, no njegova pozicija ima i svojih mana.

„Teren za treninge nalazi se na krovu zgrade u kojoj radimo. Nezgodno je kada netko malo jače napuca loptu. Upravo se to dogodilo našoj kolegici koja je silovito napucala loptu i ona je odletjela s našeg terena na petom katu. Iskreno, bile smo u velikoj panici jer su ispred zgrade parkirani skupi automobili. Na kraju se sve dobro završilo jer lopta nije ništa oštetila“, prisjetila se jednog žustrog treninga vratarica i kapetanica ekipe Katarina Martek, inače product menadžerica za IBM u M Sanu.

Rezultate napornih treninga i snagu ekipu djevojke jedva čekaju pokazati na nadolazećim Sportskim igrama. Prognozu pritom zajednički izgovaraju: „Očekujemo prvo mjesto! Nema odustajanja!“

U ostvarivanju cilja podršku očekuju i s tribina:

„Muški su nam kolege najvatreniji navijači. Oni dolaze organizirano, imaju rekvizite i transparente i velika su nam podrška na terenu. Turniru se vesele jednako kao i mi“, kazala je Barbara Martek.

U natjecanju će uz M San sudjelovati i Hrvatski telekom, IN2, CROZ, FINA, Pliva, Henkel, IBM, Crowe Horwath, Women in Adria, Poslovna inteligencija te Infotehna.


Pročitajte još:

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.