Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Novosti

Ivčić: Bespotrebno je i štetno donositi ovaj zakon! [VIDEO]

“Hrvatska nema osnovnu razvojnu strategiju i onda je logično zapitati se što će nam Zakon i koje su to investicije koje mi trebamo. Proizvoljno će se određivati što je to strateško za ovu zemlju”, rekao je Bernad Ivčić iz Zelene akcije.

"Hrvatska nema osnovnu razvojnu strategiju i onda je logično zapitati se što će nam Zakon i koje su to investicije koje mi trebamo. Proizvoljno će se određivati što je to strateško za ovu zemlju", rekao je Bernad Ivčić iz Zelene akcije.

Gong, Transparency International, Zelena akcija, Pravo na grad i Udruženje arhitekata predali su svoje primjedbe na Zakon o strateškim investicijama u Ministarstvu gospodarstva.

Nevladine udruge smatraju kako sporni zakon sadrži koruptivne elemente, krupne rizike za prostor i javna dobra te transparentnost upravljanja.

“Hrvatska nema osnovnu razvojnu strategiju i onda je logično zapitati se što će nam Zakon i koje su to investicije koje mi trebamo. Proizvoljno će se određivati što je to strateško za ovu zemlju”, rekao je Bernad Ivčić iz Zelene akcije.

”Sasvim je bespotrebno i štetno donositi ovaj zakon”, zaključio je.

[infopunkt 6950 2]

Hrvoje Hrabak u ime Udruženja hrvatskih arhitekata naveo je kako ovaj zakon dokida izradu urbanističkih planova te da se njime gubi minimalna kontrola gradnje u prostoru.

“Ovaj zakon ustvari će odbiti investitore, jer nema sigurnosti da će se njihovi projekti uklopiti u postojeću infrastrukturu”, objasnio je Hrabak.

[infopunkt 6950 3]

Nevladine udruge tvrda da je umjesto višemjesečnih pokušaja Ministarstva gospodarstva da stvori prečice kroz sustav za povlaštene investitore nemjerljivo veći učinak bi bio stvaranje poticajne klime da se poradilo na smanjenju administrativno-birokratskih prepreka.

[infopunkt 6950 5]


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Blog Lifehack tvrdi da su ljudi koji piju kavu uspješniji.

Komentari

Excel je postao neizostavan alat u poslovnim okruženjima diljem svijeta zbog svoje sposobnosti organizacije, analize i prezentacije podataka u raznolikim industrijama.

Komunikacija

Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Ljudski resursi

Beznačajne sitnice, koju većina ignorira i dopušta da tijekom vremena izblijede, zapravo mogu biti jako važne u građenju karijere.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.