Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Ljudski resursi

Iz ureda, na daljinu ili kombinirano?

Hrvatska IT tvrtka Q svojim će zaposlenicima trajno omogućiti da odaberu model rada koji im najviše odgovara.

Hrvatska IT tvrtka Q svojim će zaposlenicima trajno omogućiti da odaberu model rada koji im najviše odgovara – iz ureda, na daljinu ili kombinirano. U Q-u su se na ovaj potez odlučili na temelju povratnih informacija svojih zaposlenika, te kako bi što lakše zapošljavali ljude van Zagreba gdje im se nalazi ured.

“Prema našem mišljenju, sasvim je u redu prijaviti se za posao u Q-u i tražiti da radiš s Balija, Zanzibara ili malog svjetionika usred Jadrana. Zbog toga više nikada nećemo od nikoga zahtijevati da dolazi u ured”, izjavio je Filip Ljubić, CEO Q-a.

IT tvrtka Q time slijedi svjetske trendove koji pokazuju kako sve veći broj kompanija u sektoru svojim zaposlenicima daje na izbor žele li raditi iz ureda ili od kuće. Iz tvrtke također najavljuju i daljnje širenje svojeg poslovanja te zapošljavanje stručnjaka, koji će zahvaljujući ovom modelu rada moći raditi iz bilo kojeg grada u Hrvatskoj.

“Zbog pozitivnih iskustava s remote radom odlučili smo kako povratak u ured neće biti obavezan, odnosno svaka osoba će moći sama birati od kud želi raditi. Anketa među našim zaposlenicima nam je pokazala da njih 61 posto želi dolaziti u ured periodično, dok ih 21 posto želi raditi u potpunosti van ureda. Glavno je napomenuti da će uvijek imati izbor”, ističe Anja Oppenheimer Barešić, voditeljica People&Culture odjela u Q-u.

Pitanje rada na daljinu i povratka u urede popularna je tema među brojnim vlasnicima kompanija koji su se po dolasku pandemije prilagodili na nove uvjete. Ipak, u IT sektoru je određen dio tvrtki i prije pandemije nudio opciju rada s udaljenih lokacija. Među njima je i Q čiji su stručnjaci dosad na raspolaganju imali određeni broj dana koji su mogli provesti radeći van ureda, a sada im je dana potpuna sloboda oko odluke kako i odakle žele raditi.

Zanimljivo je i to da su atraktivni Q-ovi uredi zatvoreni već preko godinu i pol dana, sve od početka pandemije, a da su indeksi zadovoljstva zaposlenika i osjećaja pripadnosti i lojalnosti Q-u iznimno visoki. U većini glavnih HR kategorija i indeksa, Q-ovi zaposlenici spadaju u Top 1% najmotiviranijih i najangažiranijih zaposlenika u svijetu.

Tome je puno pripomogao i YouTubeu preko kojeg se management tvrtke redovito i transparentno obraća svojim zaposlenicima, a i interna društvena mreža Jenz – aplikacija koju su razvili in-house kako bi sa svojim zaposlenicima dijelili službene informacije, ali i zabavne objave koje im pomažu da se zajednički povežu.

Q se već preko godinu dana nalazi u elitnom društvu 20 najboljih svjetskih development tvrtki po Clutchu, vodećoj svjetskoj platformi za rangiranje IT tvrtki, a lani je osvojio i nagradu za najboljeg poslodavca godine u Hrvatskoj i regiji.

Pročitajte još:

Ekonomija

Domaća IT tvrtka ovim je potezom ostvarila značajan korak naprijed prema svojem cilju razvoja mreže ureda u svjetskim metropolama.

Ekonomija

Peakon je platforma koja prikuplja podatke i povratne informacija zaposlenika, analizira ih te pruža uvide potrebne za poboljšanje poslovanja.

Poduzeća

U razdoblju od 2016. do 2019., Q je zabilježio rast od 260,8 posto, čime se, zajedno s još pet domaćih kompanija, plasirao na ljestvicu...

Ljudski resursi

 IT tvrtka Q je najbolji poslodavac u kategoriji srednje velikih tvrtki, pokazalo je istraživanje zadovoljstva zaposlenika koje je proveo Moj posao

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.