Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Poduzeća

Janko Štefanek novi je CFO Vindije

Prije dolaska na poziciju financijskog direktora Vindije, Janko Štefanek obnašao je istu funkciju u Meteor Grupi, gdje je od 2016. godine bio zadužen za upravljanje financijama, nabavom i IT segmentom poslovanja.

Janko Štefanek imenovan je s početkom srpnja novim glavnim financijskim direktorom varaždinske Vindije. Njegovim imenovanjem nastavljen je proces daljnjeg razvoja poslovanja kompanije, te budućih ulaganja i investicija kojima je cilj zadržati poziciju Vindije kao vodeće domaće mljekarske industrije i jedne od najvećih prehrambenih kompanija u regiji.

Prije dolaska na poziciju financijskog direktora Vindije, Janko Štefanek obnašao je istu funkciju u Meteor Grupi, gdje je od 2016. godine bio zadužen za upravljanje financijama, nabavom i IT segmentom poslovanja.

Janko Štefanek tijekom svoje gotovo dvadesetogodišnje karijere iskustvo je stjecao i kao korporativni menadžer te investicijski bankar. Štefanek je karijeru započeo u INA-i, a do dolaska u Vindiju bio je na ključnim pozicijama vezanim uz financije i ulaganja, od Splitske i Zagrebačke banke, preko Genere i na kraju Meteor Grupe, gdje je uz višegodišnje obnašanje funkcije financijskog direktora od 2018. godine bio i članom Uprave društva Badel 1862.

„Vindija je danas jedna od vodećih prehrambenih industrija u Hrvatskoj i regiji s iznimnim izvoznim potencijalom. Kao odgovorna kompanija posebnu brigu posvećujemo očuvanju domaće poljoprivrede i prehrambene proizvodnje, što ćemo nastaviti raditi i tijekom idućih godina. Činjenica da smo u potpunosti domaća kompanija privilegija je te odgovornost s kojom ćemo se znati nositi. Vjerujem da ću svojim iskustvom i radom doprinijeti daljnjem poslovnom uspjehu ovog domaćeg prehrambenog diva. Zahvalan sam na podršci vlasnika i Uprave te se veselim svim zajedničkim uspjesima“, rekao je Janko Štefanek prilikom imenovanja na funkciju.

Nakon što je u veljači ove godine imenovana nova Uprava kompanije, uz novog člana upravljačkog tima te ekspertizu u području financija i strateškog upravljanja, koju donosi Janko Štefanek, Vindija nastavlja razvijati svoju tržišnu poziciju te jačati svoje poslovanje.

Grupa Vindija danas objedinjuje ukupno 13 društava članica, od kojih se njih 7 nalazi u Hrvatskoj – Vindija, Koka, Vindon, varaždinska pekarnica Latica, riječka industrija ViR, županjska mljekara Novi Domil i Vindija trgovina, dok je preostalih 6 smješteno u susjednim zemljama. Uzevši u obzir sve navedene tvrtke Vindija danas zapošljava 4.335 ljudi, od kojih 3.672 radi u Hrvatskoj, što ju i po tom pokazatelju čini jednom od najvećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj i regiji.

Grupa Vindija trenutačno svoje proizvode izvozi u 12 zemalja te je primarno orijentirana na tržišta Europske unije. Uz zemlje regije Vindija svoje proizvode plasira i na tržišta poput Italije, Austrije, Belgije, Velike Britanije, Španjolske i Švedske. Asortiman gotovih i polugotovih proizvoda najzastupljeniji su izvozni proizvodi Grupe, dok se s proizvodima koji nose prestižne Halal i Kosher certifikate otvara mogućnost izlaska i na druga, posve nova tržišta.


Pročitajte još:

Ekonomija

Bilo da želite uvesti neke promjene u svoju firmu ili tek razmišljate o njenu osnivanju, kao prvo morate imati konkretnu viziju.

Financije

Postoji dobar način zaštite imovine u doba recesije pomoću kojeg se svatko može pripremiti na vrijeme te od recesije možda i zaraditi, tvrdi Josip...

Lifestyle

Koncentracija je, najjednostavnije rečeno, sposobnost osobe da usredotoči misli u jednom smjeru na duže vrijeme, bez da je ometaju ostali signali iz okoline. Nemogućnost...

Komunikacija

Jeste li nekada imali osjećaj da ste donijeli neku odluku ili postupili protiv svoje volje pod utjecajem ponašanja ili riječi nekog drugoga, a samo...

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.