Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Uncategorized

Je li nasljednik obiteljske tvrtke doista talent?

Upravo je pitanje prijenosa vlasništva na nasljednike ključno u nastavku obiteljskog biznisa.

Upravo je pitanje prijenosa vlasništva na nasljednike ključno u nastavku obiteljskog biznisa.

Istraživanja pokazuju da jedna od tri obiteljske tvrtke nastave poslovanje u drugoj generaciji. Glavni razlozi prodaje (ako se uopće nađe kupac) i propasti obiteljske tvrtke je taj što na vrijeme nije riješeno pitanje prijenosa menadžmenta i vlasništva na nove generacije, piše Lider.

Ključno pitanje je prijenos vlasništva

Upravo je pitanje prijenosa vlasništva na nasljednike ključno u nastavku obiteljskog biznisa, a kako prepoznati je li nasljednik zaista talent i kako ga pripremiti za preuzimanje obiteljskog biznisa doznat će sudionici 4. konferencije Budućnost obiteljskih tvrtki na sutrašnjoj konferenciji. Predavnje će iznijeti Tanja Prekodravac, stručna savjetnica za edukacije i razvoj ljudskih potencijala u tvrtki SELECTIO, a kroz predavanje će odgovoriti na neka od pitanja s kojima se suočavaju mlađe generacije u obiteljskim tvrtkama. Neka od pitanja koja ih muče su: Zašto se uključiti u obiteljsko poslovanje? Što mi obiteljski biznis omogućava? Koje su moje karijerne mogućnosti u obiteljskom biznisu? Je li mi rad u obiteljskom poduzeću dovoljno atraktivan, izazovan? Hoću li radom u drugom poduzeću biti suočen s manjim stresom?
Kako bi roditelji, koji su ujedno i vlasnici tvrtke, potaknuli nasljednike na nastavak karijere u obiteljskom biznisu dobro je da su upoznati s motivima koji utječu na njihovu želju za ostankom.
Motivi za radom su:

1. Želja za zaradom (Rad u obiteljskom poduzeću je financijski privlačan, Poduzeće će jednoga dana biti moje)

2. Ljubav prema biznisu (Volim svoju obitelj i ponosan sam s njenim biznisom, Obiteljski je biznis moja baština)

3. Dobre mogućnosti razvoja karijere (Osjećam sigurnost u obiteljskom poduzeću, Imam velike šanse napredovanja i realizacije karijernih ambicija)

4. Utjecaj obitelji (Moja obitelj je dinamična i dostojna povjerenj,Moji roditelji to od mene očekuju)

5. Želja da se pomogne obitelji (Želim zaštiti moje obiteljske interese).

U predavanjima će biti riječi i o poželjnim osobinama i karakteristikama budućih vođa obiteljskih tvrtki ali i kako odabrati dobar tim, kvalitetne menadžere za rad u kompaniji.
Više o konferenciji možete pronaći na www.obiteljsketvrtke.org


Napisao

Pročitajte još:

Ljudski resursi

U prilogu donosimo 7 koraka pomoću kojih ćete djelovati uvjerljivo, te se prezentirati i pokazati kako ste osoba koja posjeduje integritet.

Komentari

'Recite nam nešto o sebi' je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Komunikacija

Konflikti su više nego samo nesporazumi, naime kod konflikata pojedinci osjećaju prijetnju sebi, te stoga ne možemo misliti kako će nestati sami od sebe.

Komentari

Viliam Prodan, uspješni poduzetnik, jedan je od naših najboljih rally vozača i višestruki rally prvak Hrvatske.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.