5 stvari koje biste trebali napraviti tijekom godišnjeg odmora

TriPAdvisor proglasio najbolje hotele na svijetu

Tijekom odmora, uz brojna putovanja i druženja s obitelji, ponekad zaboravimo što to uistinu znači odmoriti se. Odmor može biti s jedne strane zamka i toliko vas razlijeniti da vam bude gotovo nezamislivo ponovno se vratiti u radnu rutinu, a ponekada, ako ste i tijekom odmora okruženi s poslovnim kolegama i pričate se o poslu, to može dovesti do toga da ne prekinete veze s poslom i ponovno izgubite motivaciju.

Kako biste svoj odmor iskoristili na najbolji mogući način, opustili se i napunili baterije, ovo su neki od koraka koje trebate napraviti.

Razvijte svoju dnevnu rutinu

Sada kada ste na odmoru, nemojte dozvoliti sebi da se svaki dan ustajete po par sati kasnije nego inače. Uredu, jedan dan si možete priuštiti par sati sna dulje, no, nemojte dozvoliti da vam se organizam sad navikne na potpuno novi ritam, zbog čega će vam povratak u poslovnu svakodnevicu biti još teži. Također, kada nemate poslovne obveze u rokovniku, to ne znači da ne biste ponovno trebali isplanirati svaki sat vašeg dana.

Pametno isplanirajte veća obiteljska druženja

Ako godišnji odmor koristite za posjetu obitelji koju dugo niste vidjeli, pripremite se i za komentare i razmišljanja koja se mogu razlikovati od vaših. To vam ne smije biti motiv za ljutnju. Naučite da duboko udahnete i da ne dozvolite da išta negativno utječe na vas.

Budite s vašim najbližima

Najviše vremena posvetite onima koji su vam najbliži. Grlite se s njima, punite baterije. To će vam pomoći da probudite hormone sreće i uistinu uživate s onima koje volite.

Provodite vrijeme na svježem zraku

Šetnja prirodom, tenis, planinarenje, more. Vi birajte. Dokazano je da boravak u prirodi donosi brojne benefite za vaše zdravlje, poput smanjenja stresa ili buđenja kreativnosti. Zato, nakon ukusnog domaćeg ručka, odlučite se radije za svježi zrak nego za kauč.

Sumirajte sve što ste napravili tijekom blagdana

Sjećanje na lijepe događaje i avanture pomoći će vam da se osjećate motiviranije za ono što vas čeka i podsjetiti vas da budete zahvalni na svemu što imate.

Izvor: manager.ba

Podijeli

Odgovori

Top