Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Je li slanje mailova zaposlenicima nakon radnog vremena prekovremeni rad?

Za mnoge radnike radni dan ne završava u 17:00, jer iako možda odlaze s radnog mjesta, njihovi ih šefovi i kolege i dalje “bombardiraju” e-mailovima.

Za mnoge radnike radni dan ne završava u 17:00, jer iako možda odlaze s radnog mjesta, njihovi ih šefovi i kolege i dalje “bombardiraju” e-mailovima.

Nedavno doneseni zakon u Brazilu izjednačava slanje e-mailova s direktnim davanjem radnih zadataka. Radnici kojima šefovi putem e-maila delegiraju zadatke i nakon završetka radnog dana sada imaju zakonsko pravo tražiti plaćeni prekovremeni rad, javlja Associated Press.

U vremenu kad se od radnika očekuje da budu dostupni 24 sata dnevno, u čemu im uvelike “pomažu” pametni telefoni i službena računala, ovakav je zakon prava rijetkost.

Radnici njemačkog Volkswagena u prosincu su se prošle godine  izborili za isključivanje BlackBerrya nakon završetka radnog vremena, a njemačke tvrtke Deutsche Telekom i Henkel također su uveli nove mjere kako bi smanjili pritisak koji se na radnike vrši nakon radnog vremena.

Nadamo se kako će njihov primjer slijediti i hrvatske tvrtke.

Napisao

Pročitajte još:

Novosti

Velika većina građana (70%) koji su sudjelovali u istraživanju ima 'klasično' radno vrijeme - 5 dana u tjednu, odnosno 40 sati tjedno. 

Lifestyle

Istraživanje koje je provela američka profesorica strateškog upravljanja ljudskim resursima Rita Fontinha pokazala je da su poslodavci bili u pravu u vezi s negativnim...

Novosti

Hrvatska pošta produljit će radno vrijeme 41 poštanskog ureda u 12 gradova.

Ljudski resursi

Tvrtka Henkel Croatia je još jednom potvrdila predanost izvrsnosti u upravljanju ljudskim potencijalima te je po šesti put nagrađena Certifikatom Poslodavac Partner.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.