Povežite se s nama

Hi, what are you looking for?

Profitiraj.hr

Izdvojeno

Je li slanje mailova zaposlenicima nakon radnog vremena prekovremeni rad?

Za mnoge radnike radni dan ne završava u 17:00, jer iako možda odlaze s radnog mjesta, njihovi ih šefovi i kolege i dalje “bombardiraju” e-mailovima.

Za mnoge radnike radni dan ne završava u 17:00, jer iako možda odlaze s radnog mjesta, njihovi ih šefovi i kolege i dalje “bombardiraju” e-mailovima.

Nedavno doneseni zakon u Brazilu izjednačava slanje e-mailova s direktnim davanjem radnih zadataka. Radnici kojima šefovi putem e-maila delegiraju zadatke i nakon završetka radnog dana sada imaju zakonsko pravo tražiti plaćeni prekovremeni rad, javlja Associated Press.

U vremenu kad se od radnika očekuje da budu dostupni 24 sata dnevno, u čemu im uvelike “pomažu” pametni telefoni i službena računala, ovakav je zakon prava rijetkost.

Radnici njemačkog Volkswagena u prosincu su se prošle godine  izborili za isključivanje BlackBerrya nakon završetka radnog vremena, a njemačke tvrtke Deutsche Telekom i Henkel također su uveli nove mjere kako bi smanjili pritisak koji se na radnike vrši nakon radnog vremena.

Nadamo se kako će njihov primjer slijediti i hrvatske tvrtke.


Napisao

Pročitajte još:

Lifestyle

Postoje određene navike i osobine koje svi vrhunski vođe imaju, od kojih je Inc.com izabrao 12 najbitnijih.

Ljudski resursi

Uvijek imajte na umu da vam je cilj postići dogovor. Svakako ne pristajte na prvu ponudu, no pazite a vaše ne u konačnici ne...

Lifestyle

Ako želite napredovati u životu, morate se riješiti određenih stvari i trebate zamijeniti trenutne životne poglede novima.

Lifestyle

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Oglasi

Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.